Nadieh de Wit
Nadieh de Wit (Foto: aangeleverd)
Bedrijf Belicht

&RemedialTeaching helpt kinderen met leerproblemen op weg

&RemedialTeaching (ENRT)
Koperwiekstraat 16
1911 XJ UITGEEST
06 -39 71 09 75
www.enrt.nl
info@enrt.nl
FB/INSTA: enremedialteaching

"Bij remedial teaching ga je terug naar wat het kind al beheerst en van daaruit gaan we middels oefeningen de vaardigheden verder ontwikkelen," aldus Nadieh de Wit, remedial teacher en leerkracht. Het kind dat gebaat is bij remedial teaching heeft vaak een leerachterstand op het gebied van rekenen, lezen, taal of spelling.

"We gaan op zoek naar een manier waarop uw kind de vaardigheden en strategieën onder de knie kan krijgen en kan toepassen," legt Nadieh uit. De lessen duren 45 minuten en zijn inclusief lesmateriaal en een verslaglegging per mail voor de ouders.

Leerlingen vooruit helpen
De 27-jarige Nadieh de Wit staat drie dagen in de week voor de klas, en dat doet ze zes jaar met heel veel plezier. Ze heeft drie verschillende groepen onder zich: groep 4, 6 en 7, maar ze heeft met alle leeftijdsgroepen ervaring. "Ik vind het vooral heel leuk om kinderen met leerproblemen vooruit te helpen maar daar is weinig tijd voor is in een reguliere klas", vertelt Nadieh.

Ze deed een opleiding tot remedial teacher en startte daarna haar eigen praktijk aan huis maar ze komt ook, indien gewenst, bij haar leerlingen thuis. Zo bouwt zij op een veilige, rustige en plezierige manier aan de ontwikkeling van uw kind.

Nadieh richt zich niet alleen op leerlingen uit het basisonderwijs: "Laatst heb ik zelfs een jongedame begeleid die de opleiding doet tot douanier. Ze moest bij een belangrijke toets gebruikmaken van een wetboek en wist niet hoe ze dit moest aanpakken. We besloten ons te richten op begrijpend lezen, na twee uur begeleiding haalde ze de toets met een dikke voldoende".

Naast remedial teaching geeft Nadieh bijles. "Bij bijles heeft het kind bijvoorbeeld moeite met breuken of werkwoordspelling. Bij de andere onderdelen komt het kind wel goed mee," legt Nadieh uit. Na een extra uitleg over de leerstof en gerichte oefeningen krijgt het kind de lesstof snel onder de knie.

‘Ik leer leren’
Naast remedial teaching biedt Nadieh ook gespecialiseerde trainingen aan. In de training ‘Ik leer leren’ geeft Nadieh haar leerlingen slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren. Je ontdekt hierbij welke manier van leren het beste bij je past en omgaan met faalangst, motivatie, concentratie, plannen en organiseren.

"Als kinderen tegen een probleem aanlopen laat ik de oplossing uit het kind zelf komen. Dat motiveert: de leerling voelt zich autonoom en gaat ermee aan de slag," legt Nadieh uit. "Benadrukken wat goed gaat, geeft de kinderen een goed gevoel," glimlacht ze. De training ‘Ik leer leren’ kan individueel of in een groepje worden gevolgd.

Begrijpend lezen en de Cito-toets
Begrijpend kunnen lezen is essentieel bij veel lesstof. "Denk maar eens aan de verhaaltjessommen in de Cito-toets: je hebt begrijpend lezen nodig om de som eruit te kunnen halen," legt Nadieh uit. De uitslag van de Cito-toets wordt meegenomen in je middelbareschooladvies. Ook ter voorbereiding op de toetsen die je krijgt op de middelbare school is begrijpend lezen een belangrijke basis. Als je niet begrijpt wat je leest, is het lastig om je de leerstof eigen te maken. Bij Nadieh kun je de waardevolle training ‘Alle teksten de baas!’ individueel of in een groepje volgen.

Meer informatie en tarieven vindt u op de website van &Remedial Teaching.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten