Frans, Luuk en Corinne.
Frans, Luuk en Corinne. Foto: aangeleverd

De zes vragen aan.. Frans Jacobs

Algemeen Bedrijf Belicht

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Heemskerk in het St. Jozefziekenhuis en opgegroeid aan de Middelweg in Uitgeest tegenover het gemeentehuis. In 2002 ben ik gaan samenwonen met Corinne en in 2010 mochten wij onze zoon Luuk verwelkomen. Nu wonen we met veel plezier in een nieuwe woning aan de Kruiskamplaan. In het dagelijks leven ben ik uitvoerder in de grond-, weg- en waterbouw bij het bedrijf Van Gelder.

2. Wat is voor jou geluk?
Geluk is voor mij een goede gezondheid, de kleine dingen en doen en laten wat je wilt met mijn gezin, goede vrienden en familie om me heen.

3. Wat is jouw zwakte?
Ik kan heel moeilijk nee zeggen. Maar dat is ook weer een pluspunt want je krijgt er van de meeste mensen ook weer veel waardering voor terug.

4. Wat zoek je op reis?
Vooral rust en zon, lekker met mijn gezin leuke dingen doen en zien. We gaan vaak naar Frankrijk en Italië, dit jaar willen we graag richting Spanje. Ook ga ik regelmatig met wat vrienden op stap binnen Europa om AZ te bezoeken en gaan we weekendjes weg met onze vriendengroep.

5. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Nog niet zo lang geleden, vanwege mijn moeders sterfdag. Ik merk wel dat als je ouder wordt en vader bent, je je emoties moeilijker de baas bent, maar dat is ook een uitlaatklep zodat je er daarna weer tegenaan kan.

Vraag van Thieu Reulen:
" Beste Frans, jij en een aantal vrienden uit jouw vriendengroep zijn vrijwilligers bij het ICGT-toernooi en hebben het mede met vele andere vrijwilligers gemaakt tot wat het nu is. Wat is jouw taak in deze organisatie?"


Ik ben nu voor het tweede jaar coördinator van de horeca, waar ik het stokje van Martin van Klinken heb overgenomen. Hiervoor ben ik een jaar of 8 coördinator geweest van algemene zaken, dat ik van Jan Doornebal heb overgenomen en nu heb overgedragen aan Edwin de Leeuw.
Mijn taak is om samen met het gehele horecateam elke dag en nacht iedereen te voorzien van een hapje en drankje. Van een bakje koffie tot een biertje, van een broodje kaas tot een bbq voor 900 man, en van lunchpakketjes voor de teams en scheidsrechters tot diep in de nacht de vrijwilligers voorzien van hun natje en droogje. Het regelen van o.a. licht, geluid, techniek en muziek, voldoende bezetting achter de bar en het laten smeren van alle broodjes is hier ook onderdeel van.
Het ICGT-toernooi draait om internationaal topvoetbal en veel gezelligheid! Uitgeest staat dan 3 dagen op zijn kop en dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door vele honderden vrijwilligers. We gaan in een leuke en goede sfeer met elkaar om, maar zoals ieder jaar komen we op vele vlakken vrijwilligers tekort: het op- en afbouwen van het evenement, mensen die achter de bar willen staan, het schoonmaken en opruimen tijdens het gehele weekend. Het zou toch zonde zijn als dit prachtige feest hierdoor niet meer zou kunnen blijven bestaan.... Dus mocht je interesse hebben om deel uit te maken van dit geweldige evenement, meld je aan mensen! (info@icgt.nl)

Mijn persoonlijke vraag aan Jasper Nugteren:
" Beste Jasper, jij en nog vele andere ouders zijn al enkele jaren bij FC Uitgeest actief als trainer en leider. Wat is nu jouw taak bij FC Uitgeest en wat geeft jou de inspiratie om dit allemaal te doen?"

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 2 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 6 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 8 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 22 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant