Harriët Klaassen van Klaassen Coaching.
Harriët Klaassen van Klaassen Coaching. Foto: Margreeth Anema

Omgaan met tegenslagen met behulp van Klaassen Coaching

Advertorial Bedrijf Belicht

Klaassen Coaching

Hooykamplaan 29

1911 LV Uitgeest

06-54 683 647

info@klaassencoaching.nl

www.klaassencoaching.nl

Een kleurrijke dame met een brede lach zwaait de deur open bij Klaassen Coaching aan de Hooykamplaan: "Wees welkom, fijn dat je er bent," zegt ze vrolijk terwijl ze een stevige handdruk geeft. De thee staat klaar en de kerstverlichting brandt. Je voelt je gelijk thuis, het is als een warm bad. Aan niets is te zien dat Harriët Klaassen twintig jaar geleden een drama meemaakte. Toen overleed namelijk haar man plotseling aan een hartstilstand.

Nog midden in het rouwproces kreeg Harriët vaak de goedbedoelde vraag: "Ben je getrouwd?" en "Heb je kinderen?" Ze werd er verdrietig van want op het moment dat haar man overleed zaten de destijds 32-jarige kinderopvangmedewerkster en haar man ook nog eens midden in een medisch traject om kinderen te krijgen. Na een verwerkingsproces besloot ze dat ze hier iets mee wilde doen; ze volgde een opleiding tot kindercoach en daarna de opleiding tot levenscoach.

Patronen veranderen
Nu begeleidt ze kinderen (6-12 jaar) die te maken hebben met rouwverwerking, door scheiding of overlijden, kinderen die gepest worden of zelf pesten en kinderen die bijvoorbeeld hoogsensitief zijn of een laag zelfbeeld hebben. Als uw kind iets ingrijpends meemaakt, slecht slaapt of eet of ander afwijkend gedrag vertoont dan is het raadzaam om eens bij Harriët aan de bel te trekken.

"Als coach geef ik het kind of de volwassenen inzicht in het handelen waardoor patronen kunnen veranderen. Coaching is laagdrempelig en het traject doorgaans 6 tot 8 behandelingen. Een coach geeft handvatten om verder te kunnen," aldus Harriët.

Vertrouwen, rust en oplossen
Spelenderwijs worden problemen gesignaleerd en wordt er aan een oplossing gewerkt. Een intakegesprek vindt altijd in de thuissituatie van het kind plaats, maar de behandeling volgt in de praktijk aan huis op een van de mooiste plekjes op de Waldijk. De ruimte is ingericht met veel kinderspeelgoed maar straalt toch een bepaalde rust uit. Kinderen komen hier graag, ze vertrouwen Harriët en voelen zich er fijn.

Als de problematiek het vereist komt Harriët tijdens het proces in overleg met de betrokkenen ook graag eens thuis meekijken of op school. "Soms is het zo simpel: ik behandelde ooit een kindje dat niet wilde eten, ik mocht een keer mee-eten en toen bleek dat het kindje niet aan het hoofd van de tafel wilde zitten maar gewoon naast een van de ouders," zo vertelt zij.

Ongewenste kinderloosheid en miskraamverwerking
Daarnaast begeleidt ze volwassenen die angsten hebben of meer zelfvertrouwen nodig hebben. Ze heeft zich inmiddels gespecialiseerd in mannen en vrouwen met ongewenste kinderloosheid en miskraamverwerking.

"Ik ben zelf ongewenst kinderloos. Ik weet wat het is. Vaak zeggen mensen uit de omgeving: ik kan het me voorstellen, maar dat kan niet. Je kunt wel meeleven, maar je kan je het niet voorstellen," zo legt Harriët uit. Ze begeleidt zowel de man als de vrouw. "In de tijd dat ik met mijn man in het traject zat moesten wij vaak naar het ziekenhuis. Ongewenste kinderloosheid is daar een medisch verhaal. Je gevoel wordt dan op een laag pitje gezet," vertelt zij. Harriët begeleidt stellen niet alleen na dit traject maar ook tijdens het traject.

"De coaching heeft mijn leven verrijkt, ik ben zo anders in het leven gaan staan," hoort ze vaak van cliënten. "Als een man of vrouw hier als een ander persoon de deur uitgaat dan is mijn missie geslaagd, daar doe ik het voor," vertelt Harriët. En ze vult aan: "Wat mij is overkomen heeft mij veel verdriet gedaan maar het heeft me ook veel mooie dingen gebracht. Zo zie ik dat nu."

Bel of kom langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Voel en wees welkom!

Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 30 minuten geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 2 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 16 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 21 uur geleden
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 21 uur geleden
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Te zien is de personenauto, via de provincialeweg op het naastgelegen fietspad beland.
Ernstig ongeluk op N203 bij Uitgeest 26 mrt, 11:08
Digitale krant