Basisonderwijs topprioriteit
Basisonderwijs topprioriteit (Foto: aangeleverd)

Overleggen op de fiets tijdens lerarenstaking

NOORD-HOLLAND - Aanstaande donderdag en vrijdag sluiten ruim 700 honderd Noord-Hollandse scholen hun deuren. Tal van leraren springen op de bres voor een beter salaris en een lagere werkdruk, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) is er sprake van een heuse onderwijscrisis. De prognose is dat zo'n 55 duizend leerlingen dit jaar geen leraar voor de klas hebben. Als er niks gebeurt, kan dit volgens de onderwijsbond zelfs oplopen tot 240 duizend leerlingen in 2028 die geen juf of meester hebben.

Vorig jaar is er ook al gestaakt. Toen kreeg het onderwijs toezeggingen vanuit de politiek. Maar deze zijn volgens de bond te veel gericht op de korte termijn, waardoor het werk opnieuw neergelegd wordt. 

Veel docenten gaan naar Amsterdam, waar op De Dam om 10.30 uur een manifestatie plaatsvindt. Veel scholen nemen ook zelf initiatief voor stakingen. Zo wordt op 30 januari een fietstocht georganiseerd met ouders, onderwijspersoneel en de directie van verschillende scholen uit Alkmaar, Uitgeest, Castricum, Bergen en Heiloo. Er zal worden gefietst in de richting van Heiloo. Onderweg worden de problemen in het onderwijs besproken tijdens de tussenstops. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!