Foto: Pixabay

Heemskerker ontdekt 'gedumpt konijn' in eigen konijnenhok: 'Risico op besmetting'

HEEMSKERK - Een Heemskerker deed afgelopen vrijdag een bijzondere ontdekking: toen hij zijn konijnenhok opende, bleek het aantal konijnen te zijn verdubbeld. Zijn eigen konijn werd plots vergezeld door een volgroeide soortgenoot, waarvan de Heemskerker zegt dat het om een gedumpt exemplaar gaat.

Na zijn ontdekking lichtte de Heemskerker de Dierenambulance Kennemerland in. Zij hebben de bruin-witte knager vandaag opgehaald, en hopen via een Facebook-oproep bij de eigenaar uit te komen. 

De man die het konijn in z'n hok aantrof, heeft er geen woorden voor. "Voor de mentaal gestoorde eigenaresse van dit konijn", schrijft hij, "wil je het beestje niet meer, breng het dan naar de opvang in IJmuiden. Maar dump het niet illegaal en stiekem in het hok van ons konijn." 

'Dumpen is dumpen'

Een medewerkster van de Dierenambulance Kennemerland bevestigt de vondst. Hoewel het konijn in een konijnenhok is gedumpt, doet dat volgens haar niets af aan de ernst van de zaak. "Dumpen is dumpen", zegt ze stellig. "En als het konijn ziek is kan 'ie het andere konijn ook besmetten." 

Overigens is er vooralsnog geen aanleiding om te denken dat het gedumpte konijn iets onder de leden heeft. "Maar ik ben geen dierenarts", aldus de vrijwilligster van de dierenambulance. "Morgen laten we hem onderzoeken."

UPDATE

Gisteravond heeft de vermoedelijke vader van de 'dumpers' zich gemeld. Hij geeft aan dat zijn zoons het konijn bij de Heemskerkers in het hok heeft gezet in de veronderstelling dat het konijntje bij het huis hoorde. 

Bron: NHnieuws

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!