Donny en Molly staan bij te komen in het weiland
Donny en Molly staan bij te komen in het weiland (Foto: Margreeth Anema)

Hond richt bloedbad aan

UITGEEST- Een 'bezeten' hond richtte maandagochtend een bloedbad aan onder de schapen van hobbyboer Bas aan de Westergeest.

Twee honden ontsnapten aan de aandacht van hun baasjes en renden het weiland op. Daar greep één van de honden een schaap van Bas. Nadat de hondeneigenaar, samen met omstanders, zijn honden weer aangelijnd had, rukte de grootste hond zich los. Hij joeg twee schapen de sloot in en ging er zelf achteraan. "Ik heb nog nooit gezien dat een hond zo tekeer kan gaan", aldus de geschrokken schapenliefhebber Bas.

De schaapjes werden met een plank ontzet en de hond werd in bedwang gehouden door drie voorbijgangers. Niemand kon voorkomen dat Dolly en Molly er slecht aan toe waren. "Het was één groot bloedbad", vertelt de eigenaar van de schapen. 

De dierenarts ontfermde zich over de schapen en gaf ze pijnstilling. Eén van de schapen, die er het ergst aan toe is,  kreeg een penicillinekuur voorgeschreven. Inmiddels staan de gewonde schapen, op voorschrift van de dierenarts bij te komen in de wei. Ze lijken het voorval te zijn vergeten, al is de geschrokken eigenaar dat zeker nog niet.

Meer berichten