Een interessante en leerzame dag voor de leden van het CDA.
Een interessante en leerzame dag voor de leden van het CDA. (Foto: aangeleverd)

CDA bezoekt Stokkenfabriek Zonjee

UITGEEST- De leden van het CDA Uitgeest hebben zaterdag 18 januari, een werkbezoek gebracht aan Stokkenfabriek Zonjee. Na een interessante inleiding van de heer Arie Zonjee, over het Oer IJ en het ontstaan van Uitgeest, vertelde hij middels een power point presentatie over de geschiedenis van de havens aan de Meldijk.

De stokkenfabriek levert en fabriceert nog steeds stokken in vele soorten en maten. Ook de Paltrok- houtzaagmolen van Cornelis Cornelis zoon kreeg de nodige aandacht. Na de presentatie kregen wij een rondleiding door de fabriek en over het terrein. Op het terrein liggen in de winter vele plezierboten opgeslagen. De directie van de Stokkenfabriek is momenteel bezig met een projectplan voor woningbouw op hun gronden.

Na de rondleiding was er een nieuwjaar borrel in de gezellige vergaderlocatie van Rederij Hans Weeren. De leden van het CDA hebben genoten van de leuke middag. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!