Foto: Pixabay

Beschoten kat Winston had engeltje op z'n schouder: "Kogeltje nét langs zijn organen"

CASTRICUM - Het gezegde dat een kat negen levens heeft, zou zo maar eens waar kunnen zijn. Winston werd niet één maar twee keer beschoten en kan het gelukkig 'navertellen'. Zijn baasje is zich rotgeschrokken en zoekt de dader. Zo meldt mediapartner NHnieuws.

"Met Winston (2) gaat het redelijk goed, naar omstandigheden", vertelt zijn baasje Anja van der Lit daags nadat hij zondag gewond thuis was gekomen. "Hij liep mank en ik vond een gaatje in zijn buik. Op röntgenfoto's was te zien dat er twee luchtbukskogeltjes in zijn lijfje zitten."

"Eén kogeltje is verwijderd, de ander bleek van een eerdere beschieting die wij niet opgemerkt hebben. Het tweede kogeltje hebben ze erin moeten laten zitten, want die zit ingekapseld tussen pezen en spieren." Met pijnstillers en antibiotica zal Winston verder moeten herstellen.

Ondertussen hoopt Anja de dader te vinden. Naast aangifte bij de politie, heeft ze geflyerd in de buurt. Ze hoopt dat mensen, desnoods anoniem, tips hebben over wie hier in de buurt dieren haat of een luchtdrukwapen heeft. 

"Het moet iemand hier in de buurt zijn geweest, dat kan haast niet anders. Het zijn niet echte buitenkatten (Anja heeft drie katten, red.). Als ze naar buiten gaan dan zijn ze binnen vijf à tien minuten altijd weer terug."

"Maar ik hoop dat iemand anders de dader eerder te pakken heeft als ik. Dit moet iemand zijn die een paar hersencellen mist", denkt Anja. En Winston? Die blijft, helaas voor hem, voorlopig binnen.

Meer berichten