Foto: Pixabay

Waar is Koning Winter? "Dit voelt als lente"

BEVERWIJK - Bij Tuindersvereniging Westerhout zijn ze de draad, als het gaat om het klimaat, volledig kwijt. "Vanmiddag was het hier in het zonnetje zo'n 17 graden", vertelt hobbytuinder Ring van Boven aan NHnieuws. "Een verklaring heb ik er niet voor, maar het is wel genieten."

Meerdere tuinders stonden vandaag met hun voeten in de klei. Het weer nodigde ze uit, zo stelt tuinder Theo Zonneveld vast. "Maar het klimaat is wel zorgelijk, ook als je ziet hoeveel insecten er nog zijn. Met een beetje vorst ben je er meestal snel vanaf. Vorige zomer was het kurkdroog en nu voelt hartje winter als de lente", aldus de goedlachse Beverwijker.

Ook Johan Schoo laat zich vanmiddag zien op de tuindersvereniging en kijkt tevreden naar de boerenkool op zijn landje. "Ik vind het positief. Als je eerder kan beginnen met het werk, dan is het ook eerder klaar."

Bekijk de video hier.

Bron: NHnieuws

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!