Peter de Groot.
Peter de Groot. Foto: aangeleverd

De zes vragen aan..Peter de Groot

Algemeen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben een rasechte Uitgeester. Ik ben geboren op de Middelweg 211. Wij noemen dat huis zelf 'De Theemuts'. Ga maar kijken naar de dakvorm!

2. Wat wilde je worden als kind?
Ik wilde heel graag sportleraar worden. Ik was redelijk goed in sport. Ben zelf sportman van VVU geweest in 1983. De dag voor het toelatingsexamen CIOS liep ik een blessure met voetbal op, waardoor ik niet kon toetreden op het CIOS.

Enkele jaren later wilde ik leraar economie worden. Helaas sloeg op dat moment weer het noodlot toe door voetbal. Een gebroken pols! Examens werden schriftelijk afgenomen en met een pen kon ik niet schrijven. Daardoor kon ik niet naar de universiteit op dat moment. Uiteindelijk is mijn beroep ook veel uitleggen en kennis overdragen.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je? Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Deze vraag heeft heel veel raakvlakken! Ik zelf ben geraakt door weeskinderen. Geen warm nest en bijna geen toekomst! Ik heb daar o.a. invulling aan gegeven door voor een Afrikaans gezin (Kenia) te zorgen waarvan de ouders op jonge leeftijd zijn overleden aan ziektes die wij hier in Europa goed kunnen bestrijden. Voor de oudste hebben we door de jaren heen haar studie betaald zodat zij, als zij klaar zou zijn met haar studie en genoeg geld kon verdienen, ook voor haar zusje en broertjes zou zorgen. Dat is ook gebeurd en in december 2016 ben ik bij de uitreiking van haar bul geweest op de universiteit van Nairobi.

4. Wat betekent geld voor jou?
Geld is een relatief begrip. Een tekort aan geld is niet fijn en te veel geld maakt je geen beter mens.

5. Wat is voor jou de mooiste plek in Uitgeest?
Dat is voor mij geen moeilijke vraag. Er zijn heel veel mooie plekken en vergezichten in Uitgeest en het verbaast mij dat vele Uitgeesters moeite hebben om van de vele mooie plekjes er maar maximaal 2 of 3 te benoemen. Ik denk weleens dat ze naar en van hun werk racen zonder om zich heen te kijken. Het Regthuysplein, kijkend naar het Regthuys, en ernaast de hervormde kerk vind ik een heel mooie plek. Mijn gedachten gaan dan ook naar mijn broertje, vader en moeder, opa en oma en tante Kit die daar begraven liggen!

6. Vraag van Margreeth:
"U heeft zich als Uitgeester ondernemer aangesloten bij de Business Club FC Uitgeest. Wat voor activiteiten organiseert de Business Club bijvoorbeeld en hoe gezellig is dat?"

Ik ben een van de twee oprichters van de Business Club FC Uitgeest. De BCFCU bestaat op 13 oktober 20 jaar. De doelstelling van de vereniging Business Club FC Uitgeest is het selectieteam van FC Uitgeest op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te behouden met allerlei randvoorwaarden.

Als sponsor (mijn bedrijf is al 45 jaar lang hoofdsponsor) red je het niet alleen. Je zult altijd moeten samenwerken. Om de hardwerkende sponsors te bundelen is de Business Club FC Uitgeest opgericht. Zo kunnen we gezamenlijk de doelstelling bereiken.

De selectie is afgelopen jaar een lang weekend naar Groningen geweest met ondersteuning van de Business Club (goed voor de teamspirit). Voor de leden is er de uitslagservice en wordt er drie keer per jaar vergaderd. Elke thuiswedstrijd zijn de leden welkom in de Business Room, waar een kopje koffie met cake klaar staat. Eén keer per jaar gaan we uit eten met partners erbij.

Mijn persoonlijk vraag aan Raymond Erkelens:
"Beste Raymond, in het verleden ben je aan het trainen geweest voor een kickbokswedstrijd. Heb je die wedstrijd gedaan, waar was de wedstrijd en wat vond je vrouw Mirjam ervan?"

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 8 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 12 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 14 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant