Peter de Groot.
Peter de Groot. (Foto: aangeleverd)

De zes vragen aan..Peter de Groot

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben een rasechte Uitgeester. Ik ben geboren op de Middelweg 211. Wij noemen dat huis zelf 'De Theemuts'. Ga maar kijken naar de dakvorm!

2. Wat wilde je worden als kind?
Ik wilde heel graag sportleraar worden. Ik was redelijk goed in sport. Ben zelf sportman van VVU geweest in 1983. De dag voor het toelatingsexamen CIOS liep ik een blessure met voetbal op, waardoor ik niet kon toetreden op het CIOS.

Enkele jaren later wilde ik leraar economie worden. Helaas sloeg op dat moment weer het noodlot toe door voetbal. Een gebroken pols! Examens werden schriftelijk afgenomen en met een pen kon ik niet schrijven. Daardoor kon ik niet naar de universiteit op dat moment. Uiteindelijk is mijn beroep ook veel uitleggen en kennis overdragen.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je? Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Deze vraag heeft heel veel raakvlakken! Ik zelf ben geraakt door weeskinderen. Geen warm nest en bijna geen toekomst! Ik heb daar o.a. invulling aan gegeven door voor een Afrikaans gezin (Kenia) te zorgen waarvan de ouders op jonge leeftijd zijn overleden aan ziektes die wij hier in Europa goed kunnen bestrijden. Voor de oudste hebben we door de jaren heen haar studie betaald zodat zij, als zij klaar zou zijn met haar studie en genoeg geld kon verdienen, ook voor haar zusje en broertjes zou zorgen. Dat is ook gebeurd en in december 2016 ben ik bij de uitreiking van haar bul geweest op de universiteit van Nairobi.

4. Wat betekent geld voor jou?
Geld is een relatief begrip. Een tekort aan geld is niet fijn en te veel geld maakt je geen beter mens.

5. Wat is voor jou de mooiste plek in Uitgeest?
Dat is voor mij geen moeilijke vraag. Er zijn heel veel mooie plekken en vergezichten in Uitgeest en het verbaast mij dat vele Uitgeesters moeite hebben om van de vele mooie plekjes er maar maximaal 2 of 3 te benoemen. Ik denk weleens dat ze naar en van hun werk racen zonder om zich heen te kijken. Het Regthuysplein, kijkend naar het Regthuys, en ernaast de hervormde kerk vind ik een heel mooie plek. Mijn gedachten gaan dan ook naar mijn broertje, vader en moeder, opa en oma en tante Kit die daar begraven liggen!

6. Vraag van Margreeth:
"U heeft zich als Uitgeester ondernemer aangesloten bij de Business Club FC Uitgeest. Wat voor activiteiten organiseert de Business Club bijvoorbeeld en hoe gezellig is dat?"

Ik ben een van de twee oprichters van de Business Club FC Uitgeest. De BCFCU bestaat op 13 oktober 20 jaar. De doelstelling van de vereniging Business Club FC Uitgeest is het selectieteam van FC Uitgeest op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te behouden met allerlei randvoorwaarden.

Als sponsor (mijn bedrijf is al 45 jaar lang hoofdsponsor) red je het niet alleen. Je zult altijd moeten samenwerken. Om de hardwerkende sponsors te bundelen is de Business Club FC Uitgeest opgericht. Zo kunnen we gezamenlijk de doelstelling bereiken.

De selectie is afgelopen jaar een lang weekend naar Groningen geweest met ondersteuning van de Business Club (goed voor de teamspirit). Voor de leden is er de uitslagservice en wordt er drie keer per jaar vergaderd. Elke thuiswedstrijd zijn de leden welkom in de Business Room, waar een kopje koffie met cake klaar staat. Eén keer per jaar gaan we uit eten met partners erbij.

Mijn persoonlijk vraag aan Raymond Erkelens:
"Beste Raymond, in het verleden ben je aan het trainen geweest voor een kickbokswedstrijd. Heb je die wedstrijd gedaan, waar was de wedstrijd en wat vond je vrouw Mirjam ervan?"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!