Volkszanger in spe Stijn begint rustig, al snel gingen de armen in de lucht.
Volkszanger in spe Stijn begint rustig, al snel gingen de armen in de lucht. (Foto: Margreeth Anema)

Uitgeester talenten treden op in Zienhouse

UITGEEST- Zingen, dansen, stand-up comedy, eerst even oefenen op de gang en dan je talent showen voor het publiek. Op woensdag 15 januari vond 'Uitgeest got talent' plaats voor leerlingen van groep 7 en  8 in het Zienhouse in Uitgeest. 

Er kwam een hoop divers talent voorbij en het was best spannend want je moet het maar durven, zo voor je leeftijdsgenoten die je optreden ademloos aanschouwen. Ook stapte wijkagent Frans Pals onverwachts binnen, dat maakte alles natuurlijk nog even spannender. Maar, de Uitgeester talentjes lieten zich niet van de wijs brengen: de show must go on. 

Besmet met het dansvirus

Veerle, Guusje en Mara trapten af met een geweldige dansshow op het nummer 'Let's kill this love' van Black Pink. In hun op elkaar afgestemde outfits dansten zij de sterren van de hemel. De dames hebben vaker opgetreden want zij zijn lid van Justdance. Veerle overigens nog niet maar ze gaat vanavond aan haar moeder vragen of ze ook op dansen mag, de andere dames hebben haar besmet met het dansvirus. Ook Luna geeft een dansshow weg, op een zelfgemaakte mix via de populaire app Tik Tok.

Bo verzorgde een 'onemanshow' als standup comedian. De grappen rolden haar mond uit alsof ze de landelijke oudejaarsconference opvoerde, zo gemakkelijk leek het haar af te gaan. "Muggen, je weet wel.. ze willen je bloed. Maar waarom moeten ze dan in godsnaam eerst 300 keer om je oren vliegen?", het publiek ligt dubbel om de grappen van Bo. 

"Het is wel eng maar je moet het gewoon doen"

Daarna gooit volkszanger in spe Stijn het over een andere boeg: hij vertolkt het nummer 'Leef' van Hazes junior, zijn favoriete zanger. Iedereen deint lekker mee met het refrein en de armen gaan de lucht in. Ondanks dat Stijn thuis heeft geoefend vindt hij het nog best spannend om voor de aanwezigen op te treden, als is daar niets van te zien tijdens zijn show. 

Casandra en Bo sluiten af met een duet. Ze zingen beide als engeltjes en hun stemmen passen perfect bij elkaar. De dames kozen speciaal voor het nummer 'Don't you worry' omdat het Cassandra raakte toen ze het voor het eerst hoorde. Ze belde Bo en liet het nummer horen, samen begonnen ze mee te zingen op de slaapkamer van Casandra. Toen ze de oproep voor 'Uitgeest got talent' zagen haalde Bo Cassandra over om mee te doen. "Het is wel eng maar ja, je moet het gewoon doen", aldus Casandra. De dames verklappen wel dat ze deze talentenshow zien als opstapje naar 'The Voice of Holland', we zullen dus vast nog veel horen van deze muzikale vriendinnen. 

Na de optredens ging de jury in beraad. Vrijdag tijdens de disco zal de winnaar bekend gemaakt worden en mag diegene nog één keer de show stelen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!