Foto: aangeleverd

Working Woman in Filmhuis De Zwaan

UITGEEST - Vrijdag 24 januari presenteert De Zwaan Cultureel de film Working Woman in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. De carrière van een getalenteerde vrouw komt op losse schroeven te staan als haar baas avances maakt.

Orna woont met haar man en drie kinderen in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een baan bij een projectontwikkelaar, grijpt ze deze met beide handen aan. Al gauw valt ze op bij haar baas Benny en krijgt ze promotie en een bonus. Benny vindt haar leuk en maakt op kantoor telkens speelse avances. Ze weet deze steeds af te wimpelen en richt zich op haar werk. Maar dan vliegen ze voor zaken naar Parijs en na een succesvolle deal benadert Benny haar in de hotelkamer. Orna's leven staat op zijn kop. Ze heeft de baan nodig maar begint haar eigenwaarde kwijt te raken. Haar man vermoedt ook dat er meer aan de hand is. Ze moet weer controle krijgen over haar eigen leven en ze besluit het op haar manier op te lossen.

In Working Woman weet regisseur Aviad de spanning langzaam op te bouwen; ze vertelt het verhaal op een directe, registrerende manier, klaar en helder. Het resultaat is een geloofwaardig en onopgesmukt drama dat perfect aansluit bij de MeToo-discussie, met een topvertolking van Liron Ben Shlush als de vrouw die dreigt te bezwijken.

De zaal is open vanaf 19.45 en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

Meer berichten