Ron de Boer: de burgemeester van het Kerstdorp op de Kleis
Ron de Boer: de burgemeester van het Kerstdorp op de Kleis (Foto: Margreeth Anema)

Prachtige opbrengst kerstdorp, nieuw goed doel gezocht

UITGEEST- Ron de Boer, de burgemeester van het kerstdorp aan de Kleis in Uitgeest, is een tevreden man: de bezoekers van zijn mini-kerstdorp doneerden maar liefst 778,28 euro voor Make-A-Wish Nederland. 

Dit jaar oversteeg het bezoekersaantal alle verwachtingen: De Boer telde 566 belangstellenden die tussen Sinterklaas en de jaarwisseling naar Uitgeest kwamen om zijn kerstdorp te bezichtigen. "Soms vroeg ik de bezoekers of ze even wilden wachten in de woonkamer, in de ruimte waar het kerstdorp staat was het gewoon te druk", aldus de enthousiaste kerstliefhebber. Niet alleen de bezoekers doneerden trouwens, er kwamen zelfs kerstkaarten binnen met daarin een donatie. 

Ieder jaar bouwt De Boer een kerstdorp in zijn serre. Het kerstwalhalla wordt ook ieder jaar groter: dit jaar bestond het dorp uit ongeveer twintig meter besneeuwde bergen met daarin verlichte kersthuisjes, ijsbanen en ski-pistes. Als kers op de taart  maakte Ron dit jaar een heus bos met hertjes en jagers. 

Over de plannen voor volgend jaar laat de kerstburgemeester niet veel los behalve dat hij weer een nieuw goed doel gaat kiezen voor de donaties van zijn bezoekers. "Ik denk zelf aan stichting Alzheimer of het brandwondencentrum in Beverwijk. Die laatste is ook in de buurt. Het belangrijkste is dat er bij de betreffende organisatie niet teveel geld aan de strijkstok blijft hangen, dat zoek ik vooraf tot op de bodem uit", benadrukt hij. 

Kerstdorpburgemeester Ron De Boer wil graag alle bezoekers bedanken voor de donaties en hoopt ze volgend jaar weer te zien. "En mochten mensen een tip hebben voor een goed doel voor volgend jaar dan hoor ik dat graag", zo meldt hij. U kunt uw suggesties insturen naar sylrona@ziggo.nl. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!