Foto: Sara van den Nieuwendijk

Inwonerspeiling over nieuwe burgemeester voor Uitgeest

UITGEEST - Streng, aardig, ondernemend, leider, open, kunstzinnig, sportief, vooruitstrevend, behoudend? Uitgeest krijgt een nieuwe burgemeester. Hiervoor stelt de gemeenteraad van Uitgeest een profielschets op. Met welke drie kernwoorden omschrijven de inwoners hun ideale burgemeester, of welke drie eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Uitgeest hebben?

Burgemeester Verkleij neemt afscheid van de gemeente Uitgeest. Zij wordt eerste burgemeester in Noordwijk. De gemeente Uitgeest moet dus op zoek naar een nieuwe burgemeester. Eind januari krijgt gemeente Uitgeest een waarnemend burgemeester, die ongeveer negen maanden blijft. In deze periode wordt de procedure voor de nieuwe kroonbenoemde burgemeester gevolgd.

Profielschets
Bij de procedure hoort het opstellen van een profiel. In deze profielschets wordt op hoofdlijnen een schets gegeven van de gemeente Uitgeest en van de belangrijkste eisen die aan de nieuwe burgemeester van de gemeente worden gesteld. De gemeenteraad wil graag de input van de inwoners van Uitgeest meenemen in de profielschets. Daarom roept de raad je op om mee te denken. Met drie eigenschappen kunnen de inwoners hun ideale burgemeester omschrijven. Deze eigenschappen worden verzameld en daar komt een aantal topeigenschappen uit naar voren die worden verwerkt in de profielschets.

Drie kernwoorden
Tot 20 januari 2020 kunnen inwoners de eigenschappen doorgeven. Dit kan op diverse manieren. Via de facebookpagina van gemeente Uitgeest, het e-mailadres griffie@uitgeest.nl en natuurlijk via de post (Postbus 71910 AA Uitgeest) kun je jouw drie kernwaarden aangeven.

Bron: Gemeente Uitgeest.

Meer berichten