Foto: Pixabay

AED/reanimatiecursus Uitgeest

UITGEEST - De gemeente gaat voor een hartveilig Uitgeest, waar slachtoffers van een hartstilstand zo snel mogelijk geholpen worden. Naast het ophangen van openbare AED's die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn, is het van groot belang dat er voldoende burgerhulpverleners zijn.

Deze burgerhulpverleners worden bij een noodsituatie via SMS opgeroepen om de dichtstbijzijnde AED ter plaatse te brengen en het slachtoffer te reanimeren.

Burgerhulpverlener worden?

Gemeente Uitgeest biedt inwoners een AED/reanimatiecursus aan. Tijdens de cursus leer je hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een Automatische Externe Defibrillator (AED) bedient. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en ben je oproepbaar als burgerhulpverlener. 

Doe mee! 

De cursus wordt op 12 december gehouden in dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest. Kies de ochtend (09.00 - 12.30 uur) of avond (19.00 - 22.30 uur). Aanmelden is noodzakelijk. Stuur een e-mail aan Marjolijn Rodenburg van 'Reanimeren kun je leren' via het e-mailadres: info@reanimerenleren.nl.  

Meer informatie op de website van Reanimeren kun je leren.

Meer berichten