Foto: Pixabay

'Bijzondere' doopvont van Grote Kerk Beverwijk krijgt prominente plek in museum

BEVERWIJK - De doopvont van de Grote Kerk in Beverwijk krijgt binnenkort een prominente plek in Museum Kennemerland. Bestuurslid Jeroen Zoetmulder kreeg het naar schatting 120 jaar oude pronkstuk overgedragen van de Protestantse Kerk Beverwijk. "Fantastisch om het straks te kunnen presenteren."

De protestantse gemeente ruilde een paar jaar geleden de Grote Kerk in voor een ander kerkgebouw in Beverwijk. De doopvont bleef achter in de dooptuin. "Jeroen liep er hier tegenaan en deed de suggestie om het te laten restaureren", vertelt Jan Kramer van de kerkgemeenschap. "Hij komt nu in handen van iemand die liefhebber is en de schoonheid ervan ziet. En dan vertrouw je dat ook toe", aldus Kramer.

De doopvont blijft volgens Zoetmulder wel in eigendom van de kerk, die na de restauratie in Museum Kennemerland komt te staan. "Een heel bijzondere dag", lacht hij. "We krijgen een van de belangrijkste erfgoedstukken van Beverwijk. En dat is fantastisch om dat te straks te kunnen presenteren."

Kritiek

De aandacht voor het gebouw en ook de doopvont is na de verhuizing van de kerkgemeenschap verstoft geraakt. Sterker nog: het groot onderhoud aan het gebouw ligt tot ergernis van veel Beverwijkers stil.

Bron: NHnieuws

Klik hier voor het hele artikel en een video.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!