Foto: NH Nieuws

Boeren in actie op op- en afritten snelwegen

REGIO - Op op- en afritten van meerdere snelwegen werd vandaag, maandag 25 november, tussen 12:30 uur en 14:00 uur gedemonstreerd door boeren met trekkers, meldt mediapartner NH Nieuws.

In Noord-Holland waren de A1, A2, A4, A7, A10 en A27 decor van protesten. Ook langs de A9 bij Akersloot werd actie gevoerd. Omdat de trekkers langs de kant van de weg of in de berm stonden, kon het verkeer geen hinder ondervinden van de acties, zo beloofde Farmers Defense Force.

Met de acties willen de boeren laten blijken dat ze - ondanks Haagse maatregelen om de stikstof-impasse door te breken - nog altijd vrezen dat zij de zwaarste last moeten dragen. ''Minister Schouten heeft maandag een gesprek met het landbouwcollectief'', aldus Farmers Defense Force. ''Met deze acties willen we waarschuwen dat we nog wakker zijn, want er zijn nog steeds grote zorgen.'' De afgelopen maanden kwamen de boeren al meerdere keren in actie. Zo stonden ze onder meer op het Malieveld in Den Haag, bij het provinciehuis in Haarlem en bij het RIVM in Bilthoven.

Meer berichten