De nieuwe koets van Sinterklaas.
De nieuwe koets van Sinterklaas. (Foto: aangeleverd)

Sinterklaasintocht 2019: het programma

UITGEEST - Op zondag 17 november komt Sinterklaas weer naar Uitgeest.

De Sint wordt met zijn gevolg rond 13.00 uur verwacht in de gemeentehaven aan de Meldijk. Daarna volgt Sinterklaas, voorafgegaan door de Uitgeester Harmonie, samen met ruitervereniging Sterneo de volgende route: Meldijk, Langebuurt, Brugmanstraat, Hogeweg, Kerkbuurt.

Rit
Bij het Oude Reghthuys zal burgemeester Verkleij om ongeveer 13.45 uur de Sint en zijn gevolg welkom heten in Uitgeest. Om 14.15 uur maken Sint en zijn pieten een rit door het dorp. Route: Schevelstraat, Middelweg, Brugmanstraat, Langebuurt, Westergeest, Gladiolenpad, Middelweg, Beatrixlaan, Irenelaan, dr. Brugmanstraat tot Geesterheem.

Bij Geesterheem wordt de stoet ontbonden en gaat de Sint de bewoners om ongeveer 14.40 uur een bezoek brengen. Hierna stappen Sint en pieten over in speciaal vervoer. Bij droog weer in open auto's, brandweerauto en op motoren, anders in gesloten voertuigen.

Vervolg
Rondrit door de Kleis en Waldijk. Daarna zullen Sint en pieten hun welverdiende rust nemen.

De organisatie wenst alle kinderen en natuurlijk ook de ouders een plezierige dag toe. Deze intocht wordt mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Uitgeest (OVU).

Meer berichten