Foto: Gemeente Uitgeest

Actie tegen weesfietsen bij station

UITGEEST - De gemeente gaat binnenkort weer weesfietsen weghalen bij het station. Weesfietsen zijn fietsen die al lang op één plek staan en geen eigenaar lijken te hebben. Staat uw fiets al voor langere tijd bij het station? Haal hem dan gauw weg!

Vergeten en verlaten
De fietsenstallingen bij het station zijn bestemd voor het tijdelijk stallen van fietsen. Momenteel staan er zo'n 80 fietsen die niet gebruikt worden en onnodig veel ruimte innemen. Dat is jammer voor de bus- en treinreizigers die daar ook hun fiets kwijt willen en deze aan het einde van de dag wel weer keurig ophalen.

Nu ophalen... of later betalen
De opsporingsambtenaar heeft de zogenaamde weesfietsen een label geven. In de week van 18 november zal de gemeente alle gelabelde fietsen die er nog steeds staan weghalen. Ze worden dan 3 maanden opgeslagen op de gemeentewerf. In die periode kan iemand zijn of haar fiets nog wel ophalen. Als diegene dit niet doet binnen de 3 maanden, wordt er €45,- in rekening gebracht. Vragen over je fiets of deze actie? Bel dan de gemeente via telefoonnummer 14 0251.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten