Jan Wijn
Jan Wijn (Foto: Bertil van Beek)

Klimaatverandering in Noord-Kennemerland, van bedreigingen tot kansen

HEEMSKERK - Sinds het begin van de eenentwintigste eeuw hebben we te maken met een steeds extremer wordend klimaat. Wind, hitte, droogte en regen zorgen ervoor dat onze leefomgeving steeds meer onder druk komt te staan, zeker wanneer we geen actie ondernemen.

In de bibliotheek van Heemskerk wordt op dinsdagavond 26 november een klimaatlezing gegeven door Jan Wijn. Jan Wijn is klimaatambassadeur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Tijdens de lezing worden de verschillende gevolgen van de klimaatverandering in het Oer-IJ-gebied in beeld gebracht. De vraag die centraal staat tijdens de lezing is: ''Wat kunnen we er zelf aan doen en hoe kunnen we er voor zorgen dat volgende generaties nog lang, veilig en zonder grote schade in het gebied kunnen blijven wonen en werken?''

Jan Wijn zal de lezing geven. Hij is al sinds 1981 werkzaam bij het hoogheemraadschap. De laatste jaren is hij actief als klimaatambassadeur voor het Noorderkwartier. Vanuit die rol is hij bezig met het vergroten van bewustzijn over de invloed van mensen op het klimaat.

De lezing start om 20:00 uur en is gratis te bezoeken. Voor de lezing moet je je wel van tevoren aanmelden via deze link.

Bron: uitgeest.nieuws.nl

Meer berichten