Foto: Aimée Kniese

Bedrijventerrein Uitgeest-Noord gaat verder

UITGEEST - Op woensdagavond 30 oktober 2019 organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor en met de ondernemers over het bedrijventerrein Uitgeest-Noord.

Samen met de gemeente en de ondernemers in het gebied is begin 2019 onder leiding van STEC-groep een businessplan opgeleverd met plannen over hoe het gebied toekomstbestendiger kan worden gemaakt.

Samenwerking
De thema's veiligheid, aantrekkelijk en duurzaam Uitgeest-Noord stonden centraal tijdens de bijeenkomst. Naast een terugblik op het eerder gelopen traject door STEC was er een presentatie over de voordelen van een samenwerking, bijvoorbeeld in de vorm van een KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen). Ook vertelde GreenBiz over de nieuwe kansen voor ondernemers op het gebied van duurzaamheid. GreenBiz biedt op dit moment aan ondernemers een kosteloze energiescan aan. Meer informatie is hierover te verkrijgen via Lyane Peggeman (lpeggeman@greenbizijmond.nl). Ook heeft GreenBiz een lokaal energieplatform opgericht, waar ondernemers uit het gebied duurzaam opgewekte stroom aanbieden of afnemen (www.greenbizenenergy.nl).

Schouw op 18 november
Wethouder Cecilia van Weel heeft toegezegd in 2020 de schop de grond in te steken en te beginnen, bij voorkeur met de herstructurering van parkeerplekken. Om gezamenlijk te bepalen welke acties kunnen worden uitgevoerd, wordt op maandagmiddag 18 november om 16:30 uur een schouw georganiseerd. Geïnteresseerde ondernemers zijn van harte welkom om mee te gaan. De start is om 16:30 uur op de parkeerplaats van de Bobs. Aanmelden kan via tinekevanschaik@debuch.nl. 

Bron: Gemeente Uitgeest.

Meer berichten