Chef Kok Jos Keijsper en Gastheer Niek Groen Café Restaurant Klaas
Chef Kok Jos Keijsper en Gastheer Niek Groen Café Restaurant Klaas (Foto: Facebookpagina Café restaurant Klaas)

Bib Gourmand én vermelding in Lekker500 voor restaurant Klaas

UITGEEST- Café Restaurant Klaas is bekroond door Michelin met een Bib Gourmand. Slechts 133 restaurants kregen deze prijs-kwaliteits onderscheiding voor de gids van 2020. Klaas is één van de zeventien nieuwkomers in de lijst. Om in aanmerking te komen dienen restaurants een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro te serveren. Elk bekroond restaurant verzekert volgens Michelin 'een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.'

Het groeiende belang van producten uit eigen grond is een duidelijke trend in deze nieuwe editie van de Bib Gourmand. 'Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker,' vertelt Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin gidsen in de Benelux. 'Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit.' De zeventien Nederlandse restaurants die onderscheiden worden met een Bib Gourmand zitten volledig op deze lijn, zo ook restaurant Klaas aan de Middelweg. 

Maar Niek en Jos van restaurant Klaas hebben nog meer goed nieuws: "Restaurantgids Lekker.nl heeft ons opgenomen in de gids van 2020 met een mooie recensie. Een geweldige teamprestatie, waar wij enorm trots op zijn. Zonder onze medewerkers was dit niet gelukt', zo melden de culinaire hoogvliegers trots. In deze video leggen de heren, geheel op hun eigen ludieke wijze, uit hoe blij zij zijn met deze waardering. 

Meer berichten