Overvaltraining voor Beverwijkse ondernemers na overvallen

BEVERWIJK - De gemeente Beverwijk gaat ondernemers gratis overvaltraining aanbieden. Dit naar aanleiding van een aantal overvallen in de stad de laatste tijd, zoals bij de pizza- en kebab-bakker Nabil Afifi, meldt mediapartner NH Nieuws.

In de nacht van 4 november rond 1:30 uur viel een drietal de pizzeria aan de Jan Alsweg binnen om te overvallen. De mannen hadden hun gezicht bedekt en een vuurwapen bij zich. Afifi keek recht in de loop. ''Het ging echt over seconden; ik moest snel beslissingen nemen'', vertelt hij aan de verslaggever van NH Nieuws.

De gemeente heeft nu besloten: er moet overvaltraining komen voor ondernemers - allereerst die in het centrum. Als er genoeg aanmeldingen zijn worden ook de winkeliers uit andere wijken benaderd. Op langere termijn is de gemeente van plan andere cursussen te geven, onder andere over hoe men om moet gaan met winkeldiefstal en agressie.

De politie heeft de zaak van Afifi in onderzoek en zegt extra alert te zijn in die buurt. De politie roept getuigen op zich te melden. De laatste maanden zijn er meerdere horecazaken in Beverwijk en Heemskerk overvallen. Of er een verband is, is nog onbekend.

Meer berichten