Woman Of The Match: Danielle Kortekaas. Zij zorgde met haar snelheid en drive voor dreiging voorin
Woman Of The Match: Danielle Kortekaas. Zij zorgde met haar snelheid en drive voor dreiging voorin (Foto: Aangeleverd)

De Kennemers VR1 een maatje te groot voor FC Uitgeest VR1

Het beker avontuur voor FC Uitgeest Vrouwen 1 is geëindigd in de 2e ronde. De Kennemers, een van de titelkandidaten in de 2e klasse, was op alle facetten beter dan 3e klasser FC Uitgeest. Oud Uitgeest trainer Rinaldo Isselt heeft een prima spelersgroep overgenomen van de door omstandigheden opgestapte Harry Pijnenburg.

Vanaf de eerste minuut was de Kennemers de bovenliggende partij. De dames vonden elkaar gemakkelijk, coachten elkaar, waren constant in beweging en lieten zien over voldoende technische vaardigheden te beschikken. Uitgeest zette hier zoals gewoonlijk een gezonde portie werklust tegenover. Uitgeest had moeite het tempo wat de Kennemers hanteerde te volgen. Tot de 20e minuut kon Uitgeest standhouden, een speler van de Kennemers werd in de 16m niet goed verdedigd en de 0-1 was een feit. Uitgeest liet zien dat zij zich niet zomaar gewonnen gaven, bij vlagen combineerde de ploeg op een goed niveau, dit resulteerde in een kans voor de hard werkende en vol passie spelende Danielle Kortekaas. Via de keeper en de paal kwam de bal terug in het veld. Uitgeest putte hoop uit deze mogelijkheid. Met de juiste intentie werd geprobeerd aan te haken bij het tempo dat de Kennemers hanteerde. Helaas voor Uitgeest kwam de Kennemers nog voor rust op een 0-3 voorsprong.

De 2e helft liet hetzelfde spelbeeld zien als de 1e helft. De Kennemers speelde goed combinatie voetbal en Uitgeest probeerde het te spelen. De fantastisch spelende centrale middenvelder van de Kennemers voedde keer op keer de aanvallers van haar team. Uitgeest vocht voor wat het waard was, kreeg nog wel wat mogelijkheden maar de Kennemers liep uit naar 0-8.

Een dergelijke uitslag klinkt nooit lekker maar ondanks dat de Kennemers veel beter was hebben de dames van Uitgeest zich van hun goede kant laten zien door met veel inzet te blijven proberen om met combinatie voetbal tot goed spel te komen.

Tekst: Frits Walsmit

Meer berichten