Het Rode Kruis Ziekenhuis
Het Rode Kruis Ziekenhuis (Foto: Google afbeeldingen)

Week van de Industriecultuur: kijkje bij het Brandwondencentrum

BEVERWIJK - Hoe worden brandwonden behandeld? En hoe doet het Brandwondencentrum in Beverwijk onderzoek? Daar kwamen bezoekers achter tijdens een kijkje achter de schermen. Het Brandwondencentrum opende haar deuren vanwege de Week van de Industriecultuur. Zo meldt mediapartner NHnieuws.

"Dit is ons celkweeklab. Hier kunnen we huid kweken en we hebben hier huidmodellen in kweek. Maar we kweken ook losse cellen voor verschillende soorten onderzoek." Marcel Vlig, medewerker van het Brandwondencentrum, gaf een rondleiding aan bezoekers uit de omgeving.

Technische bedrijven

Het Brandwondencentrum is een van de plekken waar een rondleiding is tijdens de Week van de Industriecultuur. In het hele Noordzeekanaalgebied - dus in gemeente Beverwijk, Velsen en Zaanstad - krijgen bezoekers rondleidingen en voorstellingen bij technische bedrijven. "Tijdens de Week van de Industriecultuur willen wij zoveel mogelijk bewoners en bezoekers kennis laten maken met de industriële identiteit van het Noordzeekanaalgebied", vertelt Ellen Klaus, organisator van het evenement. 

Maar wat is dan precies de link tussen het Brandwondencentrum en techniek? "Je kunt je voorstellen dat hier vanwege de industrie toch heel veel brandwonden zijn ontstaan. Dat was de reden dat het ziekenhuis in Beverwijk zich heeft gespecialiseerd om die brandwonden te kunnen bestrijden en te behandelen."

Kijkje achter gesloten deuren

Volgens Klaus vinden mensen het leuk om iets te weten te komen van bedrijven waar ze tussen wonen. "Soms kan je zomaar in een straat wonen waar een bedrijf zich heeft gevestigd, maar waarvan je nooit weet wat zich achter die gesloten deuren afspeelt. Juist in dat geval is het heel leuk om kennis te nemen van het verhaal, maar ook van de processen achter die deuren."

Kijk hier de bijhorende video.

Meer berichten