Foto: Pixabay

Landelijke Natuurwerkdag

REGIO - Op zaterdag 2 november 2019 is de Nationale Natuurwerkdag. Op deze dag gaan vrijwilligers aan de slag voor de wilde bij, vlinder, zandhagedis of de ijsvogel.

Heel Nederland zet zich in tijdens de Landelijke Natuurwerkdag voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Dit jaar is het thema biodiversiteit. De dichtstbijzijnde activiteit voor Uitgeesters wordt georganiseerd in de Castricumse duinen. Het Noord-Hollands Duinreservaat Castricum is onderdeel van de Noord-Hollandse Duinen. In de bosdelen van het terrein zijn de laatste jaren zomen in de bosranden ontstaan. Dat zijn open randen langs het bos waar wilde struiken en wilde kruiden voor een lage en halfhoge begroeiing zorgen. Dit heeft als gevolg dat er een gelaagde overgang naar het door bomen gedomineerde bos ontstaat. Daarvan profiteren insecten en vlinders, maar ook vogels die van de opschietende struiken houden. Voor insecten fungeren de zomen als verbindingszones, om van de ene plek naar de andere in het duingebied te komen.

Werkzaamheden
In de zomen moet voldoende zonlicht blijven komen, om wilde struiken en wilde kruiden te behouden. Daarom gaat men tijdens de Landelijke Natuurwerkdag het teveel aan boomopslag weghalen in het Noord-Hollands Duinreservaat Castricum.

Meedoen?
Jaarlijks vindt de Nationale Natuurwerkdag plaats op de eerste zaterdag van november. De activiteiten vinden plaats van 10:00 uur tot 15:00 uur en zijn voor elke leeftijd geschikt. Deelname is gratis. Meedoen? Meld je dan aan via deze link. Wilt u liever meehelpen aan de opknapbeurt van een ander gebied? Kijk dan voor meer informatie op www.natuurwerkdag.nl

Bron: watgaanwedoen.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!