Nick Vlaar vlak voor Jeroen Hilster.
Nick Vlaar vlak voor Jeroen Hilster. (Foto: Kees Siroo)

Team Edwin Ott motoren thuis met een kampioen en twee vice-kampioenen

UITGEEST - Het was weer spannend voor Team Edwin Ott motoren: in de laatste wedstrijden heeft het team meerdere podia behaald, maar ook pech gehad. 

Kletsnatte trainingen
De trainingen op vrijdag 11 oktober vielen letterlijk de hele dag in het water, met hier en daar ook olie op de baan. Ondanks de natte weersomstandigheden hebben de coureurs goed kunnen trainen voor de wedstrijden van afgelopen zaterdag. Het team ging met volle vertrouwen de wedstrijden van zaterdag in. De dag van de wedstrijden begonnen ook weer nat, maar desalniettemin zette Luuk de Ruiter een nette P4 op de teller in de ONK Procup 600. In de ONK Supercup 1000 had Cliff Kloots ondanks een elektronisch probleem van de motor een zevende startpositie behaald, met naaste concurrent Danny van der Sluis nog achter hem. Nick pakte de zesde startpositie en Selwin Hamden moest zich tevreden stellen met de zestiende startpositie in de ONK Supercup 600.

Eerste wedstrijd
Luuk mocht starten op een inmiddels opdrogende baan. Hij koos ervoor met intermediate banden te rijden. Dit ging hem goed af en hij eindigde na tien ronden strijd op een zesde positie. De volgende die mocht starten was Cliff. De baan was inmiddels volledig droog, dus hij koos ervoor om op slicks te rijden. Cliff had na de eerste ronde al de koppositie te pakken, maar in ronde twee ging het mis. Cliff kwam op een nat (of door olie glad) stukje in de Ruskenhoek terecht waardoor hij het onderspit moest delven. Cliff kreeg geen punten en had een hoop schade. Zelf kwam hij er iets beter vanaf met wat pijn in zijn schouder en ribben. De volgende wedstrijd was voor Nick en Selwin. Nick startte goed en had al vrij snel de koppositie te pakken. De koppositie werd afgewisseld met Jeroen Hilster. Het was spannend tot in de laatste bocht, maar Nick was uiteindelijk de overwinnaar. Nick had ook het snelste gereden in deze wedstrijd. Selwin deed goede zaken, maar had in een van de eerste ronden een aanvaring met Ivar Doornbos. Ivar remde nogal vroeg voor de Haarbocht, waardoor Selwin wijd ging en een aantal punten verloor. Uiteindelijk kwam hij als elfde over de finish.

Laatste kans
Vlak voor de laatste wedstrijd moest de motor van Cliff met haastige spoed worden hersteld. Dit gebeurde snel door het teamwerk van Robin Kloots en Alex Ott. De laatste wedstrijd kon van start gaan. Het was ondertussen weer gaan regenen. De bandenkeuze was niet moeilijk, omdat het erg nat was. De Procup 600 had na twee ronden een rode vlag situatie: Ronald Post ging onderuit in de Ruskenhoek wat resulteerde in een zwaar gekneusde heup en de tweede positie in het kampioenschap. De wedstrijd werd herstart over zes ronden. Luuk lag op de tweede positie met de koploper in zicht en probeerde een inhaalslag te maken. Dit liep niet goed af en in ronde vijf lag Luuk in de Ruskenhoek. De motor had een kleine schade en hij was er zelf goed vanaf gekomen, maar geen podium voor Luuk. Daarna kon Cliff zijn revanche maken. Cliff rijdt goed in de regen, in tegenstelling tot Danny. Hopend op een mooie wedstrijd begon Cliff aan zijn opmars. Hij reed mooie constante tijden en streed tegen Bob Stopler, Thijs Peeters en Nigel Walraven. Cliff wist ze in te halen en belandde op het podium. Hij had de derde positie te pakken. Danny van der Sluis eindigde op de negende plaats, wat Cliff vice-kampioen maakte. Als afsluiter gingen Nick en Selwin de natte baan op. Nick had een mindere start en kon niet bij de kopgroep aansluiten. Selwin had daarentegen een mooie start. Nick eindigde op de vierde plaats en werd dus ook vice-kampioen. Selwin eindigde op de zesde plaats, wat dit jaar voor hem het hoogst haalbare was. 

Bron: OSU-Radio.
 

Meer berichten