Twee tieners (17 en 19) opgepakt voor straatroven in Heemskerk

HEEMSKERK - De politie heeft zondag 13 oktober twee tieners uit Heemskerk opgepakt die ervan worden verdacht in de nacht van 5 op 6 september bij twee straatroven betrokken te zijn geweest, meldt mediapartner NH Nieuws

De twee zouden de bewuste nacht eerst een 15-jarige jongen van achteren hebben belaagd. Dat gebeurde rond middernacht, toen het slachtoffer vanaf de Gerrit van Assendelftstraat de Jan van Kuikweg inliep. De 15-jarige jongen werd door zijn belagers de bosjes in geduwd. Hij werd geslagen en de belagers spoten (vermoedelijk) pepperspray in zijn gezicht. Ze probeerden de 15-jarige te beroven, maar de jongen wist zich te bevrijden en sloeg op de vlucht. De buit bleef beperkt door zijn verzet en later die nacht sloegen de straatrovers opnieuw toe, wederom aan de Jan van Kuikweg. Het slachtoffer, een 17-jarige fietser, werd aangesproken door twee jongens op een witte Vespa-scooter. Toen het slachtoffer op hun verzoek iets probeerde op te zoeken op zijn smartphone, werd de telefoon van hem afgepakt en gingen de twee ermee vandoor. De 17-jarige jongen zetten de achtervolging in, maar tevergeefs. De daders begonnen hem te bedreigen met een mes en het slachtoffer nam zijn verlies.

De twee verdachten zitten vast, meldt de politie. Er is 'geen link' met de Pilotenbende, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Meer berichten