Foto: Pixabay

Gitaarfestival IJmond 2019

BEVERWIJK - Gitaarfestival IJmond is een jaarlijks festival in de regio IJmond waar gitaristen van jong tot oud samenkomen om hun liefde voor de gitaar te vieren. Dit gebeurt met clinics, workshops en vooral veel gevarieerde optredens waar iedereen aan mee kan doen.

De voorbereidingen zijn in volle gang om op vijf podia de verschillende stijlen van gitaar bijeen te brengen. Het festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd door meerdere lokale kunst- en cultuurscholen. De organisaties die meewerken zijn onder andere Cultuurhuis Heemskerk en het Kennemer Theater. Het evenement vindt plaats op zondag 20 oktober 2019 van 13:00 uur tot 17:00 uur in het Kennemer Theater, de Grote Kerk en Cultureel Café Camille in Beverwijk.

Het programma
Om 13:00 uur vindt het Openingsconcert door het Gitaarorkest plaats in de Grote Kerk. Van 13:15 uur tot 17:00 uur is er op vijf podia doorlopende gitaarmuziek te beluisteren, staan er stands en kun je meedoen aan workshops in het Kennemer Theater, de Grote Kerk en Cultureel Café Camille. Om 17:00 uur wordt het festival feestelijk afgesloten met het publiek en alle deelnemers.

Alle optredens zijn gratis te beluisteren. Heb je een passie voor gitaar en lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan via adriewinkelaar@hetnet.nl.

Bron: Facebookpagina Gitaarfestival IJmond en IJmond Nieuws.

Meer berichten