Politieweeknieuws: inbraken, diefstallen en aanrijdingen

UITGEEST- Het was een drukke tijd bij Politie Uitgeest. Er waren inbraken, diefstallen en aanrijdingen. Hier het overzicht van 25 september tot en met 7 oktober.

Inbraak woning Zwarte Venstraat in Uitgeest.

Tussen woensdag 25 sept. en donderdag 26 sept. Heeft men inbraak gepleegd in een woning aan de Zwarte Venstraat. Men had zich de toegang verschaft middels de voordeur. Men had een schroef in de cilinder gedraaid en deze eruit getrokken. Men heeft de woning doorzocht en men had geld weggenomen.

Inbraak woning, De Waterdief te Uitgeest.

Vermoedelijk heeft men de inbraak in een woning aan de Waterdief gepleegd in de nacht van donderdag 4 oktober omstreeks 06.00 uur. Men heeft gebruik gemaakt van een kliko. Men klom erop en vervolgens heeft men op de 1e verdieping een kantel/kiep raam open gebroken. Hierna klom men de woning binnen en heeft men de woning doorzocht. De bewoners waren op vakantie. Er is nog niet bekend wat er is weggenomen. Onderzoek in de woning werd verricht door de Forensische opsporingsdienst.

Diefstal/heling bromfiets Provincialeweg N203

Op maandag 30 september omstreeks 20.27 uur werd een 14 jarige jongeman uit Uitgeest aangehouden ter zake heling van een bromfiets, die eerder op 27 september was gestolen vanuit Amsterdam. De jongen reed met een snelheid van 61 km/u over het fietspad langs de Provincialeweg en viel daardoor op. Bij controle bleek de bromfiets, een Piaggio, gestolen te zijn. Hierop is de jongen aangehouden. De bromfiets is terug naar de eigenaar. De jongeman is gehoord en heeft proces-verbaal gekregen voor o.a. rijden zonder rijbewijs en de heling van de bromfiets.

Aanrijding met letsel Broekpolderweg.

Op de Broekpolderweg thv de Provincialeweg ontstond er op dinsdag 1 oktober omstreeks 17.46 uur een zware aanrijding tussen een tweetal personenauto's. Een van de bestuurders zat klem en moest worden bevrijd uit het voertuig. Beide auto's werden afgevoerd met een kraanwagen. Wonder boven wonder bleek het lichamelijk letsel mee te vallen. Twee personen liepen licht nekletsel op.

Vernieling auto Prins Bernhardstraat Uitgeest

Tussen vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober 2019 bleken er van een stationcar, merk Mercedes twee banden lek gestoken te zijn. Of het een gerichte actie was is niet duidelijk geworden. In ieder geval is de vernieling opz<ettelijk gepleegd. Zowel de linker voor- als achterband waren lek gestoken met een scherp voorwerp.

Diefstal bestelauto De Sluiswachter Uitgeest

Tussen donderdag 3 oktober en zaterdag 5 oktober 2019 werd er een bestelbus, zijnde een soort Volkswagen Transporter, type Multivan, gekentekend RJ949H weggenomen vanaf De Sluiswachter in Uitgeest. De auto staat gesignaleerd als gestolen inmiddels.

Diefstal gereedschap uit containers aan de Smallekamplaan te Uitgeest.

Bij de nieuwbouw aan de Smallekamplaan wist men tussen donderdag 3 oktober en vrijdag 4 oktober in de nachtelijke uren twee containers open te breken. Vanuit een container nam men diverse gereedschappen weg.

Aanrijding kop/staart Provincialeweg N203 Uitgeest.

Ter hoogte van hm. 56.4 ontstond er een aanrijding tussen 3 personenauto's. De bestuurder van de achterste auto kon niet tijdig remmen voor een voor hem rijdende dan wel stilstaande auto. Deze auto werd geduwd tegen de auto die daar weer voor reed. De schade was behoorlijk. Een bestuurder liep licht nekletsel op.

Aanrijding A9 afrit Uitgeest

Op zondag 6 oktober 2019 omstreeks 20.19 uur raakte een bestuurder van een personenauto de macht over het stuur kwijt nabij de afrit Uitgeest. De man, een 31 jarige inwoner van Uitgeest, kwam vanaf de Rijksweg A9 vanuit de richting Alkmaar en wilde de afslag Uitgeesst nemen. Bij onderzoek bleek de man behoorlijk te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies dusdanig veel dat hij zijn rijbewijs direct moest inleveren. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Diefstal bromfiets Stationsplein Uitgeest

Vanaf het Stationsplein nam men wederom een bromfiets van het merk Piaggio, kenteken F573NH. De diefstal werd gepleegd tussen woensdag 2 oktober en woensdag 3 oktober 2019.

Heling/diefstal bromfiets Parallelweg bij Recreatiepark Dorregeest

Op maandag 7 oktober 2019 omstreeks 14.00 uur werden  twee 14 jarige jongens in het recreatiepark Dorregeest bij een bromfiets, een witte Piaggio Zip met een kentekenplaat die niet bij de bromfiets behoorde. De jongens uit Beverwijk en Uitgeest konden geen aannemelijke verklaring geven voor de bij hun aangetroffen bromfiets. Een nader onderzoek wordt ingesteld  en  de jongens worden nader verhoord. De bromfiets is meer dan vermoedelijk gestolen.

Aanrijding fietser/personenauto Hogeweg/Prinses Beatrixlaan

Op maandag 7 oktober 2019 ontstond er omstreeks 19.30 uur, een aanrijding plaats tussen een fietsster en een personenauto. De bestuurder van de personenauto verleende geen voorrang aan de fietsster die over de Prinses Beatrixlaan fietste. De fietsster kwam ten val en bekwam gelukkig alleen een pijnlijke heup. Na onderzoek door het ambulance personeel kon de fietsster weer naar huis.

Meer berichten