Foto: aangeleverd

Dirty God in Filmhuis De Zwaan

UITGEEST- Vrijdag 18 oktober presenteert De Zwaan Cultureel de film Dirty God in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Deze film over moederschap, moed en zelfacceptatie is het Engelstalige debuut van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich).

De film vertelt het verhaal van Jade, een jonge alleenstaande moeder. Jade woont samen met haar tweejarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een zuuraanval van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs vooral aangestaard. Hierdoor wordt ze gedwongen haar schoonheid te herdefiniëren. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan. Dirty God is het portret van een verminkte vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Debutante Vicky Knight (Jade), die als kind na een tragisch ongeval ernstige brandwonden opliep, is een ware ontdekking in deze krachtige hoofdrol. Dirty God heeft begin deze maand op het Nederlands Film Festival maar liefst drie Gouden Kalveren gewonnen: voor beste muziek, beste regie en beste film.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

Meer berichten