Merijn Noordover
Merijn Noordover (Foto: Boudewijn Lemmens / Marjolein Tenge)

Uitgeester Merijn Noordover finalist Elite Model Look Nederland 2019

UITGEEST - De 17-jarige Merijn Noordover uit Uitgeest staat in de finale van Elite Model Look Nederland 2019.

Zaterdag 12 oktober 2019 staat hij met nog 7 jongens en 8 meisjes in de leeftijdscategorie van 14 tot 28 jaar op de catwalk in Studio's Aalsmeer. Na uit duizenden kandidaten te zijn geselecteerd door een internationale jury strijden de 16 overgebleven finalisten voor de eerste prijs: een internationaal contract bij Elite Model, het prestigieuze bureau waar wereldberoemde modellen zoals Cindy Crawford hun carrière zijn begonnen.

Tussenjaar
Merijn kijkt met een gevoel van gezonde spanning uit naar de avond van de finale. 'Het is zo snel gegaan dat ik amper de tijd heb gehad om me er druk over te maken.' Met zijn havodiploma op zak koos hij ervoor om een tussenjaar te doen. Op deze manier kon hij goed nadenken over een vervolgstudie en kijken wat er op zijn pad zou komen. De finale van Elite Model komt voor hem dus op een uitgelezen moment. Zijn moeder had op de website van Elite gezien dat er nog een kans was en toen heeft Merijn zich snel aangemeld. IJdel wil hij zichzelf niet noemen, maar van jongs af aan is hij al geïnteresseerd in de wereld van mode en glamour.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de grote finale in volle gang. Merijn heeft al een aantal bootcamps en trainingen achter de rug. Daarnaast heeft hij zogeheten fittings gedaan waarbij hij de drie outfits die hij tijdens de finale moet dragen, perfect op hem zijn afgestemd. Merijn hoopt natuurlijk op de winst, maar de concurrentie is groot. 'Ik ga er vol zelfvertrouwen naar toe en ik geef mezelf gewoon een kans. En mocht het geen eerste plaats worden, dan wil ik toch door in het modellenvak. In de finale staan op zo'n podium is op zich al een prijs.'

Bron: Noordhollands Dagblad.

Meer berichten