Kruispunt soomerwegh/geesterduinweg 1 t/m 4 oktober overdag dicht

CASTRICUM- De Geesterduinweg wordt opnieuw ingericht sinds eind augustus. Dat zorgt voor overlast. Die proberen we zoveel mogelijk te beperken. We zien dat de opgebroken aansluiting met de Soomerwegh (bij parkeerterrein ter hoogte van Blokker) voor verwarring en irritatie zorgt, vooral bij fietsers en voetgangers. Daardoor wordt het soms ook voor automobilisten extra oppassen. Dit willen we zoveel mogelijk voorkomen. We gaan het kruispunt versneld aanpassen, zodat in ieder geval het doorgaande verkeer op de Soomerwegh (auto's, brommers, fietsen én voetgangers) weer goed en veilig doorstroomt. De toegang tot de Geesterduinweg blijft nog wel gesloten.

Om de aansluiting Soomerwegh/Geesterduinweg snel te repareren, sluiten we het oostelijk deel van de Soomerwegh tussen BP Tankstation en rotonde met de Oranjelaan af van 1 tot en met 4 oktober. Dat is het deel in noordelijke richting, langs het winkelcentrum. In die dagen kan aannemer Strukton de fiets- en voetpaden parallel aan de Soomerwegh herstellen. Die gaan dan op 4 oktober weer open, in plaats van op 14 november.

Wat betekent dat Het deel van de Soomerwegh langs het winkelcentrum richting rotonde Oranjelaan (noordelijke richting) wordt vanaf 1 oktober overdag afgesloten tussen 9:00 en 18:00 uur. Het autoverkeer vanaf de rotonde bij het gemeentehuis dat via het noorden het dorp uit wil, wordt omgeleid via de Beatrixstraat, Kleibroek, Oranjelaan. Fietsers en voetgangers langs deze route kunnen nog steeds oversteken naar de andere kant van de Soomerwegh, dus hoeven niet méér om te fietsen of –lopen.

Moet u met de auto bij het Raadhuisplein, BP Tankstation of parkeerterrein ter hoogte van Blokker zijn, dan kun u die wel 'gewoon' bereiken. Dat kan via het eerste deel van de Soomerwegh, dat open blijft vanaf de rotonde met CF Smeetslaan tot aan het BP Tankstation. Met borden staat de route aangegeven.

De bussen (route 164) en hulpdiensten worden door het werkgebied geleid.

De andere rijbaan (in zuidelijke richting) blijft gewoon open. En de toegangsroutes naar Geesterduin en Geesterhage veranderen niet.

Op vrijdagavond 4 oktober gaan alle fiets- en voetpaden langs de Soomerwegh weer open. Dat geldt ook voor de voetpaden vanuit het Willem de Rijkepark.

Wij verwachten dat de overlast in dit gebied daarna veel minder is. Even geduld nog dus! Sorry voor het ongemak.

Meer berichten