Foto: Kees Siroo

Spanning bij team Edwin Ott motoren tijdens circuit Assen

ASSEN/UITGEEST - Afgelopen zaterdag 14 september 2019 hebben de wedstrijden op het circuit van Assen voor veel spanning gezorgd in team Edwin Ott motoren. Met wat pech, spannende wedstrijden, 2 podiums, meerdere PR's en helaas in nog maar één klasse de voorsprong in het kampioenschap.

Verloop van de vrije trainingen
Alle coureurs bij Edwin Ott hebben vrijdag 13 september enige vrije trainingen gehad. De trainingen gingen over het algemeen goed. Alleen Luuk de Ruiter, die net overgestapt was van een Yamaha R3 naar de Yamaha R6, ondervond wat problemen. Hij schakelde niet netjes met de R6, wat resulteerde in een kapotte versnellingsbak. Edwin Ott had wel enig materiaal bij zich in de race trailer, maar niet alle versnellingsbak tandwielen. De monteurs Eric Ott, Vincent Beentjes en Robin Kloots zouden het blok verder alvast schoonmaken en voorbereiden. Edwin ging in de tussentijd even naar huis om de missende onderdelen te halen. Maar helaas waren de juiste onderdelen in Uitgeest ook niet op voorraad, dus keerde Edwin met onverrichte zaken terug. Gelukkig had Manuela Fokkema een oplossing voor het probleem. Omdat Manuela op vrijdag tijdens de trainingen op haar Yamaha R6 reed, maar zaterdag geen wedstrijden reed, kon Luuk gebruikmaken van haar motorfiets.

Kwalificatie trainingen
De eerste kwalificatie was om 9:00 uur met Nick Vlaar en Selwin Hamden in de ONK Supercup 600. Nick kwam niet goed op gang en kwam niet verder dan een tijd van 1:48.3. Selwin reed een 1:50.3. Tijdens de tweede training ging het iets beter, maar helaas niet goed genoeg voor Nick. Met een tijd van 1:44.6 stond hij op de vijfde startpositie. Selwin kon er een tijd van 1:47.8 uit persen wat hem de negentiende positie opleverde. Hij was zeer blij met deze PR tijd. Luuk heeft goede zaken verricht op de motor van Manuela. In de eerste training reed hij een 1:55.8. Deze verbeterde hij naar een 1:52.0 in de tweede training. Een dikke PR voor Luuk, wat hem de twaalfde start positie opleverde. Cliff reed tijdens de trainingen zeer goed. Hij ging van start met een tijd van 1:41.2 in de eerste, welke hij nog verbeterde naar een 1:40.9 in de tweede. Dit leverde hem de polepositie op.

Wedstrijden
De Supercup 600 startte met Nick Vlaar. Hij maakte een goede start en kon de eerste paar rondes goed meekomen met de kop. Hij heeft meerdere rondes gereden in de 1:43.8. Dit was voor hem ook een PR, maar hij moest toch lossen en is uiteindelijk op de vierde plaats geëindigd. Dit kostte hem zijn voorsprong in het kampioenschap. Selwin deed ook goed zijn best en kon vechten om de twaalfde tot de zestiende positie. Er kon via internet worden meegekeken tijdens zijn gehele wedstrijd. Hij eindigde op de twaalfde plaats met een PR van 1:47.4. Daarna mocht Luuk van start in de ONK Procup 600. Hij had een mooie inhaalrace met in zijn kielzog de eveneens van de 300 afkomende Leon Stolte. Deze twee jonge coureurs reden de wedstrijd van hun leven en Luuk eindigde achter de nummer 1 Ronald Post. Luuk heeft wederom een PR gereden van 1:50.0 en ging met de beker naar huis. Toen was het de beurt aan de ONK Supercup 1000 met Polepositie Cliff Kloots. Cliff lag na een paar bochten gelijk op kop met in zijn kielzog Renzo van Emmerik, Thijs Peters en Danny van der Sluis. Cliff kon lang de voorsprong van twee seconden behouden maar werd al snel achterna gezeten door Danny, na voorbij te zijn gegaan aan Renzo en Thijs. In één van de laatste ronden maakte Cliff een foutje door gripverlies, wat hem een zwieper opleverde. Hij kon de motor houden maar helaas niet de voorsprong. Tot het einde vocht hij met Danny om de eerste plaats, en uiteindelijk won Danny hem. Cliff heeft de gehele wedstrijd zeer snelle tijden gereden met een snelste van 1:40.7. Hij heeft weer een beker mee naar huis, maar zijn voorsprong in het kampioenschap is nu iets kleiner.

De laatste twee wedstrijden vinden plaats op 12 oktober 2019 in Assen. Iedereen is welkom om te kijken. Dit keer mochten twee wethouders van Uitgeest de heren Cees Beentjes en Peter Schouten verwelkomen. Zij hebben zeer genoten op het circuit van Assen tijdens de ONK Owcup wedstrijden.

Bron: OSU Radio
 

Meer berichten