Foto: Hans Vissers

Absurdisme, humor en mededogen in Het vermoeden van Poincaré

UITGEEST- Zaterdag 28 september speelt Toneelgroep Het Volk Het vermoeden van Poincaré in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. In Het vermoeden van Poincaré zijn twee heren, Mess en Herr, voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld.

Het alpenchalet waarin zij zich bevinden is door hevige sneeuwval geïsoleerd geraakt. Ze doen verwoede pogingen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. En wat is er gebeurd met de vrouw van Herr?

Het vermoeden van Poincaré is een onbewijsbare wiskundige stelling. Niet zozeer dit vermoeden zelf, als wel de ontoereikendheid van de taal is de inspiratiebron van Kruijver en Bunschoten van Toneelgroep Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk. Zo brengen zij met Het vermoeden van Poincaré hun interpretatie van absurdisme voor het voetlicht. Ook deze keer weet Het Volk daarbij met humor en mededogen vorm te geven aan mannelijk onvermogen. Meer over Toneelgroep Het Volk op www.toneelgroephetvolk.nl.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de voorstelling begint om 20.15 uur. Toegang € 17,50 (Vrienden van de Zwaan € 15,-). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

Meer berichten