Foto: aangeleverd

Kinderboekenweek

REGIO- Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 2 t/m 13 oktober. Met het thema 'Reis mee!' staan in de Kinderboekenweek 2019 voertuigen centraal. Er zijn natuurlijk veel leuke activiteiten georganiseerd:

Op woensdag 2 oktober om 15.00 uur wordt de Kinderboekenweek bij ons geopend met een presentatie door Charlotte Dematons. Zij maakte boeken als De gele ballon, Nederland en Sinterklaas. Tijdens deze presentatie voor jong EN oud legt Charlotte al tekenend uit hoe een boek tot stand komt, hoelang ze bezig is met een tekening, waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Deze presentatie is gratis te bezoeken maar je moet je wel even aanmelden.

Van 1 tot en met 18 oktober kunnen de scholen meedoen aan de scholenwedstrijd 'Retourtje Bieb'. De kinderen verzinnen en ontwerpen hoe hun school naar de bibliotheek reist: per raket, luchtballon, op de bezemsteel of door een ondergrondse tunnel? Ze verwerken deze reis bijvoorbeeld in een filmpje, boek, kunstwerk, toneelstuk of gedicht en sturen dit naar de bibliotheek. De mooiste inzending wint een schrijver of illustrator op school. De scholen heb allemaal bericht gekregen van deze wedstrijd.

Op woensdag 9 oktober organiseert de Kamercommissie een Escape Room: Reizen door de tijd. We starten om 15 uur in de vestiging Beverwijk.

Op zondag 13 oktober is het Kinderboekenweekfeest, georganiseerd door het Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kunst Exposities Kerkplein en Bibliotheek IJmond Noord. Alle kinderen van 4-12 jaar zijn van harte welkom op het Kinderboekenweekfeest.

Tussen 14:00-16:00 uur krijg je bij de garderobe een strippenkaart waarop een activiteiten parcours staat rond het thema reizen. Het feest wordt geopend door burgemeester Martijn Smit waarna een kinderkoor het officiële Kinderboekenweek lied zal zingen. Je kunt o.a. spelletjes doen, koffers sjouwen, koekjes bakken, je laten schminken, voorlezen en een vervoermiddel tekenen met een 3D pen. Boekhandel The Read Shop is weer van de partij met een leuke boekenstand. Illustrator Loes Riphagen geeft een tekenworkshop en je kunt ook haar mooie tekeningen in het echt zien. Het feest is gratis en vindt plaats in en rond de foyer van het Kennemer Theater.

Meer berichten