Foto: Pixabay

Uitgeest op weg naar aardgasvrije gemeente

UITGEEST - In 2050 is heel Nederland aardgasvrij. Onze energievoorziening moet dan volledig duurzaam zijn, zo heeft de overheid besloten. We gaan dus duurzamer wonen en leven. Het is nu aan de gemeenten om inwoners te helpen tussen nu en 2050 over te stappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. We zullen namelijk nu al maatregelen moeten treffen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken om het doel te behalen.

Op donderdag 26 september 2019 in Dorpshuis de Zwaan aan de Middelweg in Uitgeest wordt een eerste bijeenkomst gehouden. Hier wordt er meer verteld over wat er internationaal, nationaal, regionaal en lokaal al gebeurt om steeds een stap dichter bij de duurzame toekomst te komen. Zo is voor de zomer het Klimaatakkoord landelijk gepresenteerd (www.klimaatakkoord.nl) en heeft Uitgeest al een inwonersinitiatief op het gebied van duurzaamheid: Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie (DUEC, www.duec.nl)

Adviesbureau DWA heeft op verzoek van gemeente Uitgeest en Omgevingsdienst IJmond een eerste verkenning uitgevoerd. Deze verkenning is een kaart en geeft meer inzicht over wat de overgang naar een aardgasvrij Uitgeest betekent. Deze kaart biedt de mogelijkheid om met u in gesprek te gaan richting een wijkgerichte aanpak. De verkenning wordt op donderdag 26 september gepresenteerd en graag worden er eerste reacties ontvangen. Het programma zal duren van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Programma
19:15 - 19:30  inloop
19:30 - 19:40  welkom door wethouder Jelle Brouwer
19:40 - 20:00  wat speelt er internationaal, nationaal, regionaal en lokaal door Vera van Vuuren (Omgevingsdienst IJmond)
20:00 - 21:00  verkenning aardgasvrije gemeente door Friso Waagmeester (adviesbureau DWA) inclusief vragen, reageren en in gesprek
21:00 - 21:30  afsluiting en napraten met een drankje

Aanmelden kan tot 20 september 2019: https://www.odijmond.nl/projecten/aardgasvrij/uitgeest-aardgasvrij/

Bron: OSU Radio
 

Meer berichten