Foto: aangeleverd

Werkzaamheden langs sloten

UITGEEST - De komende weken zijn er werkzaamheden aan bermen, sloten en vijvers door de hele gemeente Uitgeest. De werkzaamheden zullen duren tot 25 oktober 2019 en kunnen enige geluid- of verkeershinder opleveren.

De werkzaamheden
Het werk bestaat uit het maaien van de bermen en het verwijderen van planten en riet bij de oevers. Hierdoor worden problemen voorkomen tijdens het afvoeren van water. Het slootafval blijft nog even op de oevers liggen voordat het wordt weggehaald. Op deze manier kan het materiaal drogen en kunnen diertjes zelf wegkomen. 

Geen obstakels
Na afloop van de werkzaamheden wordt er gecontroleerd of alle werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Deze controles worden gedaan door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Er mogen geen obstakels meer zijn in de watergangen die de doorstroming van het water kunnen belemmeren. Het werk is beter te doen als er geen obstakels zijn in en rond de sloten en vijvers. Het wordt daarom gewaardeerd als er boten, aanhangers en andere obstakels worden verwijderd als u ziet dat er werkzaamheden bij u in de buurt starten. Bel de gemeente eventueel voor meer informatie.

Bron: OSU Radio

Meer berichten