Foto: aangeleverd

Bibliotheek IJmond Noord zoekt voorleesvrijwilligers

REGIO- Bibliotheek IJmond Noord start in september met een nieuw voorleestraject van De Voorleesbrigade: een voorleesproject voor gezinnen in Beverwijk en Wijk aan Zee. Het project laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met voorlezen en boekjes.

Kinderen van 1 tot en met 5 jaar met een taalachterstand worden 18 weken lang eenmaal per week thuis voorgelezen door een vrijwilliger. De voorlezer geeft samen met de ouders het voorleesritueel een blijvend plekje in het gezin.

Word voorleesvrijwilliger!

Als voorlezer kom je bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken, door voor te lezen, samen een liedje te zingen of een taalspelletje te doen. Samen met het gezin breng je ook een bezoek aan de bibliotheek. Als voorlezer word je speciaal voor dit project getraind en je krijgt een lidmaatschap van de bibliotheek gedurende het voorleestraject. Kijk voor de vacature op www.bibliotheekijmondnoord.nl of neem contact op met projectleider Floor Braber – Tel.: 06 19404663- E-mail: voorleesbrigade@obijmond.nl

Meer berichten