Foto: Pixabay

De mantelzorgwaardering gaat weer van start

UITGEEST - Mantelzorg is belangrijk en onmisbaar werk. Gemeente Uitgeest laat daarom weten een 'mantelzorgwaardering' te willen belonen in vorm van een cadeaubon. Inwoners die verzorging of hulp krijgen van familie of andere naasten, kunnen deze mantelzorgers voordragen voor deze blijk van waardering.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Zij helpen namelijk mensen die langdurig of ernstig ziek zijn. Mantelzorgers zorgen ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ook kinderen die zorgen voor een langdurig ziek familielid, zijn mantelzorgers. Zij doen bijvoorbeeld allerlei klusjes zoals de boodschappen doen, op broertjes en zusjes passen of koken. De gemeente geeft zowel de volwassen als jonge mantelzorgers een blijk van waardering in de vorm van een cadeaubon. Deze mantelzorgwaardering is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de ondersteuning en zorg die zij het afgelopen jaar hebben geboden.

Aanmelden
Tot en met 31 oktober 2019 is een digitaal aanmeldformulier beschikbaar via de pagina Mantelzorg. Op deze pagina is informatie over mantelzorg te vinden en het aanmeldformulier 'Mantelzorgwaardering 2019'. De door u verstrekte gegevens worden gebruikt voor de beoordeling en het toezenden van de waardering. U kunt ook een papieren aanmeldformulier ophalen bij het gemeentehuis of bij het Sociaal Team tijdens de inloopspreekuren. Lever dit volledig ingevulde formulier uiterlijk 31 oktober 2019 in bij de gemeente. De poststempel is bepalend of uw aanvraag binnen de termijn valt.

Cadeaukaart of bonnen
Voor de feestdagen ontvangt uw mantelzorger(s) een cadeaukaart als blijk van waardering voor zijn of haar goede zorgen. U kunt per mantelzorger een keuze maken uit een VVV-cadeaukaart, een boekenbon of een entertainment bon. De hoogte van de cadeaukaart wordt in november bepaald (maximaal 100 euro).

De gemeente heeft een brief gestuurd naar inwoners die dit mogelijk aangaat. De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die in het jaar 2019 minimaal 3 maanden intensief voor een ander hebben gezorgd. De aanvrager moet wonen in de gemeente Uitgeest. Ook mensen van wie de gemeente niet weet dat zij mantelzorg krijgen - en dus geen brief ontvangen - kunnen iemand voordragen. Deze mantelzorger(s) mogen ook buiten de gemeente wonen.

Bron: Gemeente Uitgeest.

Meer berichten