ZorgMies Nederland opent nieuwe vestiging in regio Alkmaar

REGIO - ZorgMies regio Alkmaar heeft onlangs haar deuren geopend onder leiding van Evelien Kraakman voor het aanbieden van begeleiding en ondersteuning aan huis voor (eenzame) ouderen én ter ondersteuning van mantelzorgers voor zorgvragers van 0 tot 100 jaar. 

Evelien Kraakman, geboren in Heiloo en sinds 2013 woonachtig in Alkmaar, vertelt over haar initiatief: "Ik zie van dichtbij hoe zwaar de zorg voor een zieke geliefde kan zijn. Mijn moeder zorgt namelijk voor mijn lieve vader met Parkinson en dementie. Dat ik met ZorgMies het leven leuker én makkelijker mag maken voor deze mensen geeft mij ontzettend veel voldoening. Dit geldt ook voor ouderen, die tegenwoordig langer thuis blijven wonen en soms eenzaam zijn. Deze eenzaamheid gaat mij aan het hart. Ik kan met ZorgMies nu iets betekenen voor deze doelgroep".

Evelien stelt zich ten doel dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. "De Wet Maatschappelijke Ondersteuning stelt ten doel dat mensen zelfstandig moeten kunnen wonen en kunnen participeren in de maatschappij. En daar is soms hulp bij nodig. Met de dienstverlening van ZorgMies Nederland wil ik dat mogelijk maken in de regio Alkmaar. Wij leveren onze betaalde zorg in de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Bergen, Langedijk, Heerhugowaard, Castricum en Uitgeest. Medische zorg verlenen we niet. Wij zijn juist een aanvulling daarop. We doen de dingen waar de reguliere thuiszorg geen tijd meer voor heeft, zoals het kopje koffie, het praatje, het persoonlijke contact. Maar ook het inspringen in gezinnen waarin bijvoorbeeld door de zorg voor een kind ondersteuning nodig is. Of hulp bieden in het bijhouden van de financiële administratie. Niets is onze ZorgMiesen (v) en ZorgSiemen (m) te gek.
ZorgMies onderscheidt zich door veel aandacht te besteden aan het maken van de perfecte match tussen cliënt en ZorgMies. Cliënten hebben een stem in wie hun ZorgMies wordt. Er moet een klik zijn. Ook de wensen van eventuele familie nemen we hier uiteraard in mee."

Kijk voor meer informatie op www.zorgmies.nl of neem contact op met Evelien Kraakman (06–51623689 / alkmaar@zorgmies.nl).

ZorgMies is voor Uitgeest, Castricum en Heiloo op zoek naar lieve zorgzame mensen die het leven van een ander een stukje leuker willen maken. Het gaat om betaalde inzet, dus geen vrijwilligerswerk en mensen zonder opleiding in de zorg zijn ook van harte welkom. Mail voor interesse naar alkmaar@zorgmies.nl.

Trakteren op gratis bingo
Om de opening van de vestiging ZorgMies regio Alkmaar te vieren én om aandacht te vragen voor de Week tegen Eenzaamheid (1-8 oktober 2019) trakteert ZorgMies regio Alkmaar op een bingo op vrijdagavond 4 oktober a.s. Huis van de Wijk de Alkenhorst in Alkmaar Hoefplan stelt haar locatie beschikbaar en samen met sponsors zorgt ZorgMies regio Alkmaar voor mooie prijzen. Dit zijn veelal actieve prijzen, zodat de winnaars daarna ook nog iets hebben om zich op te verheugen.

Ken je iemand die te maken heeft met eenzaamheid en die je blij kunt maken met een verzorgde avond-uit, geef jullie dan samen op. Er is plaats voor 30 deelnemers en 30 begeleiders uit de gemeenten BUCH en HAL. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebook-pagina: ZorgMies regio Alkmaar of mail naar alkmaar@zorgmies.nl.  

Meer berichten