Afbeelding
Foto: aangeleverd

Intensief overleg met huurders leidt tot gedragen nieuwbouwplan Uitgeest

Algemeen

UITGEEST- Kennemer Wonen gaat de 54 boven- en benedenwoningen aan de J.E. de Witstraat, Hogeweg en Middelweg in Uitgeest vervangen voor nieuwbouw. Afgelopen dinsdag was er een inloopbijeenkomst waar de plannen werden gepresenteerd aan bewoners en omwonenden.

De inloopavond werd drukbezocht en er klonken veel positieve geluiden. Met de bouw van deze betaalbare huurwoningen draagt Kennemer Wonen bij aan de verduurzaming van haar woningbezit en verbetert de toegankelijkheid en het wooncomfort van de woningen voor de huurders. De nieuwbouw bestaat uit een combinatie van 28 driekamerappartementen en 26 kleine eengezinswoningen.

Energiezuinig en comfortabel wonen

In 2011 heeft Kennemer Wonen onderzoek laten doen naar de technische staat van de woningen. De woningen zijn ruim 70 jaar oud en voldoen niet meer aan de huidige maatstaven. Ze bevatten asbest, zijn niet goed geïsoleerd (energie, geluid) en daarnaast zijn de bovenwoningen minder goed toegankelijk voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. De woningen die straks gebouwd worden, zijn duurzaam, groter, toekomstbestendig en bieden meer wooncomfort voor de huurder. Op de daken worden zonnepanelen aangebracht en er wordt extra isolatieglas geplaatst. De woningen krijgen geen gasaansluiting.

Samenwerking Klankbordgroep

Vanaf september worden er individuele gesprekken gevoerd met de bewoners. In 2019 en 2020 wordt er vervangende woonruimte voor de bewoners gezocht en starten de benodigde vergunningstrajecten. De planvorming en het sociaal plan zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een Klankbordgroep. Voorzitter van de Klankbordgroep Corine de Birk: "De overleggen die we hebben gehad met Kennemer Wonen en FKG Architecten waren intensief maar er is naar ons geluisterd en we zijn serieus genomen. We beseffen dat het traject impact heeft op de bewoners maar we gaan er het beste van maken." De klankbordgroep heeft zich ook hard gemaakt om het groen in de omgeving terug te laten komen. Dit is ook terug te zien in het plan. Onder andere vogelkasten, vleermuiskasten en groene hagen en struiken krijgen een plek bij de nieuwbouw. 

Planning

Als alles voorspoedig verloopt verwacht Kennemer Wonen in 2021 te kunnen starten met de sloop en de uitvoering van de nieuwbouw. Het duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar voordat de nieuwbouw gereed is, waarna het project in 2022 wordt opgeleverd.

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 6 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 9 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 9 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 11 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 11 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant