Foto: Facebookpagina Scoutingcentrum De Stierop

Open dag scoutingcentrum De Stierop

UITGEEST- Op zaterdag 14 september is er een open dag bij scoutingcentrum De Stierop.  Iedereen is welkom van 10.30 tot 15.30 uur op deze prachtige locatie aan De Stierop 1 in Uitgeest!

Scoutingcentrum De Stierop ligt aan het Alkmaardermeer waar vier waterscoutinggroepen elke week samenkomen om leuke activiteiten te ondernemen. De aangesloten groepen zijn Mees Toxopeus uit Beverwijk, Scouting Elfregi uit de Zaanstreek, Scouting Victorie uit Heiloo en Scouting Koog Zaandijk die ook samen deze dag hebben georganiseerd. Bij De Stierop zelf is een boerderij met bar, een aantal kampeervelden en een haven (waardoor de scoutinggroepen alles tot hun beschikking hebben om er het hele weekend door te brengen). 

Op 14 september zijn er allerlei activiteiten te doen die de scouts ook vaak doen. Op het water kun je zeilen, roeien en mee met de motorboot. Op het land kun je onder andere een broodje bakken boven het kampvuur, zelf vuur maken, pionieren, een hindernisbaan lopen en er zijn een aantal individuele en groepsspellen voor iedere leeftijd.  

Stierop is bereikbaar per fiets over het Zwaansmeerpad (fietspad) vanaf Uitgeest of Krommenie of met de auto door op de navigatie 'Fort Markenbinnen' in te voeren. Bij het Fort is de mogelijkheid om te parkeren. Langs de provinciale weg hier tegenover is een kleine steiger vanwaar een boot heen en weer vaart om mensen over te zetten.

Meer berichten