Afbeelding
Foto: aangeleverd

Het 45e seizoen van Limmen Cultuur

Algemeen

LIMMEN- De zomervakantie is alweer ten einde. Voor iedereen weer een gebeurtenis om naar uit te kijken. Voor Limmen Cultuur is dat hét moment om ons nieuwe programma te presenteren. Dit jaar is een speciaal jaar; een 45-jarig jubileum. Reden om uit te pakken.

Om dit 45e seizoen te beginnen heeft Limmen Cultuur twee leden van het eerste uur, Will Kroone en Jan Admiraal uitgenodigd voor een korte terugblik van Limmen Cultuur. Het Ampzing genootschap zal het muzikale feestje vervolgen. Het genootschap schrijft, illustreert en zingt in feilloos ABN zodat iedereen het kan begrijpen. 

In december een vocalpopgroep 'De meisjes met de wijsjes'. De popgroep zingt nostalgische Nederlandse liederen. Klassiekers van toen tot nu worden, voor deze gelegenheid met een 'kerstige' knipoog, vierstemmig nieuw leven ingeblazen.

In januari Noa Eyl en Trio Bachtaloh. Noa is niet alleen virtuoos violist maar ook een performer. Samen met zijn vrienden speelt hij een Balkan-Gipsy programma.

In april mezzosopraan Cora Burggraaf, samen met pianist Hans Eijsackers geeft zij een try-out van haar voorstelling Elsa. Een bijzonder concert waarin zij haar theatrale kant kan laten zien!

Voor de literaire voorstellingen heeft Limmen Cultuur in november Lidewijde Paris uitgenodigd. Zij is de oprichter van Lees!ambassade, die het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoot. Zij reist door het land met Lees!workshops, geeft les en interviewt schrijvers.

In februari Aaf Brandt Corstius. Zij is columnist en schrijfster van boeken en toneelstukken. Regelmatig is zij tafeldame van DDWD. Een avond met een verfrissende, humoristische kijk op actuele thema's.

Vaste bezoekers weten dat we ook vaste item hebben: zoals de Sinterklaasvoorstelling voor jong en oud in november. In maart Artistiek & Creatief, de expositie van en voor de inwoners van Limmen en de wijde omgeving.

Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, gevolgd door een stille tocht naar het monument te Castricum. Onze site is weer bijgewerkt en op diverse locaties in Limmen, Heiloo en Castricum vindt u ons programmaboekje. Alle informatie over optredens, tijden, locaties en toegangsprijzen is te vinden op onze site.

Het wordt een mooi 45e seizoen. Wellicht tot ziens bij een van de voorstellingen.

Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 3 minuten geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 18 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 22 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen gisteren
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
Digitale krant