Foto: aangeleverd

Gluren bij de buren met de Nationale Duurzame Huizen Route

REGIO- Denkt u over het nemen van duurzame maatregelen in uw woning, maar zou u graag uit eerste hand horen hoe de ervaringen met die maatregelen zijn? Dan kunt u terecht op het platform Nationale Duurzame Huizen Route.

Vind duurzame woning in uw buurt

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen en bouwen. Via de website www.duurzamehuizenroute.nl kunnen vragen worden gesteld aan trotse huiseigenaren, die graag hun ervaringen delen. Ook is er de mogelijk om de huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdagen 2 en 9 november 2019. Hierbij stellen huiseigenaren hun woning open voor geïnteresseerden.

Schrijf uw woning in

In het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond ondersteunen de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Landsmeer, Oostzaan, Uitgeest, Velsen, Wormerland en Zandvoort de Duurzame Huizen Route. Zij moedigen inwoners aan om hun woning in te schrijven en open te stellen. Heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren en/of een warmtepomp? Vindt u het leuk om uw kennis en ervaringen te delen? Meld hier uw huis aan.

Klimaatakkoord

Het treffen van duurzame maatregelen maakt uw woning klaar voor de toekomst: met de energietransitie stappen we over van fossiele brandstoffen naar duurzame elektriciteit en warmte. Dit is door de overheid opgenomen in het Klimaatakkoord. Nederland mag in 2050 geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen. Bent u nog op zoek naar passende maatregelen? Meer informatie is hier te vinden.

Meer berichten