Foto: Gemeente Uitgeest

Werkzaamheden Populierenlaan vanaf 19 augustus

UITGEEST- De Populierenlaan krijgt een nieuwe riolering en een nieuwe inrichting. Ook een gedeelte van het Hoorne wordt aangepakt. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en wegafsluitingen. De werkzaamheden starten maandag 19 augustus en duren tot eind maart 2020.

Aannemer Kreeft uit Velsen-Noord voert de werkzaamheden in tien fases uit. Zo zijn woningen en ondernemingen zo goed mogelijk bereikbaar. Een overzicht van de fasering ziet u op het kaartje. Ook PWN en Stedin voeren diverse vervangingswerkzaamheden uit aan hun leidingen.

Populierenlaan

De riolering en de inrichting van het deel vanaf de Esdoornstraat tot aan de brug bij de onderdoorgang van de A9, worden aangepakt. Het oude gemengde riool wordt verwijderd. De nieuwe riolering bestaat uit aparte buizen voor vuil- en hemelwater en drainage. De inrichting wordt vernieuwd, met nieuwe materialen en een 30 km/uur-inrichting.

Hoorne

Het oude gemengde riool tussen Populierenlaan en het Scharloo wordt verwijderd. De nieuwe riolering bestaat uit aparte buizen voor vuil- en hemelwater en bij het Hoorne ook voor drainage. De inrichting blijft hetzelfde, in de rijweg komen de bestaande stenen terug.

Nieuwland

Hier vinden kleine rioolwerkzaamheden plaats.

Zijstraat Populierenlaan (langs A9)

De riolering wordt aangepakt. Het gaat het om het gedeelte vanaf de Populierenlaan tot en met Populierenlaan 105. Het oude gemengde riool wordt verwijderd. De nieuwe riolering bestaat uit aparte buizen voor vuil- en hemelwater.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder parkeermogelijkheden. Hierdoor neemt de parkeerdruk in de omgeving tijdelijk toe. Wij realiseren ons dat dit flexibiliteit vraagt en hopen op uw begrip.

Bouwketen en opslag

De aannemer gebruikt mogelijkheden langs de rijweg voor bouwketen en tijdelijke opslag. Het gemeentelijke terrein aan de Binnenkruierstraat wordt ook gebruikt als tijdelijke opslag.

Brond: Gemeente Uitgeest

Meer berichten