Foto: Facebookpagina AZ Alkmaar

Dak AZ-stadion gedeeltelijk ingestort door storm: "Hier is geen draaiboek voor"

ALKMAAR - Het dak van het AZ-stadion in Alkmaar is vanmiddag gedeeltelijk ingestort als gevolg van de storm. Dat bevestigt de Veiligheidsregio en voetbalclub AZ. Er zijn geen slachtoffers zijn gevallen, zo meldt mediapartner NHnieuws

Rond 17.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen van het ingestorte dak. 

''Het dak van het #AFAS stadion in #Alkmaar is ingestort als gevolg van de #storm. Hierbij zijn geen slachtoffer gevallen. Meer informatie volgt.''

Volgens getuigen gaat het over het dak boven de Molenaarstribune. Donderdag speelt AZ thuis tegen FC Marioepol in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Het is nog onzeker of die wedstrijd gespeeld kan worden. Aanstaande maandag zou Jong AZ tegen Telstar in het stadion moeten spelen.

Supporters geschokt
"Dit is ongelooflijk", zegt voorzitter Matthijs Keuning van Supportersbeweging Victoria Alkmaar. "Ik moet het nog even laten bezinken." Keuning vraagt zich af wat de consequenties zijn voor de rest van het seizoen van 'zijn' club. "Hier ligt geen draaiboek voor klaar. Dit gaat veel gevolgen hebben voor de club, denk ik."

Lees ook: Directeur AZ over ingestort dak: "We kunnen van geluk spreken"

De woordvoerster van AZ laat aan NH Nieuws weten geschrokken te zijn en dat het bestuur 'de koppen bij elkaar gaat steken' en later met een reactie komt.

Meer berichten