Politienieuws: ongeval A9, diefstal fiets en snelheidcontroles

De politie had deze week zijn handen vol. Lees hier het weekoverzicht van het politienieuws in Uitgeest.

Eenzijdig ongeval Rijksweg A9 afrit Uitgeest.

Op zaterdag 3 augustus 2019, omstreeks 04.17 uur, verloor de bestuurder van een personenauto de macht over het stuur op de Rijksweg A9 ter hoogte van de afrit Uitgeest gaande in de richting Haarlem. De man verklaarde dat hij ongeveer 130 km/u had gereden en in slaap was gevallen, waardoor hij de controle over zijn personenauto verloor en hard regen de vangrail was gereden.. Dat was aan de schade ook duidelijk waar te nemen, want de auto was total loss en de vangrail was over een behoorlijke lengte gekreukt. Uit een afgenomen blaastest bleek dat de man vermoedelijk alcohol had gebruikt. Tevens werd de man voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Aldaar is een bloedproef afgenomen. Wonder boven wonder bleek het letsel mee te vallen.

Diefstal fiets met aanhouding.

Op de Anna van Renesselaan werd maandag 5 augustus 2019 omstreeks 00.30 uur een 53 jarige man van Turkse afkomst aangehouden ter zake diefstal van een fiets. De man verbleef hier bij familie tijdens een vakantiebezoek. Door een oplettende getuige was gezien dat de man ter hoogte van de supermarkt aan het Anna van Renesseplein met een fiets bezig was. Dit was zondag 4 augustus 2019 omstreeks 22.45 uur.  Hij had gezien dat de man de fiets verplaatste vanaf de supermarkt naar de Anna van Renesselaan t.h.v. de jeugdontmoetingsplaats. Nadat de getuige de politie had ingelicht,  is deze ter plaatse gekomen en heeft de fiets in de gaten gehouden. Omstreeks 00.30 uur zag de politie dat er een bestelbus aan kwam rijden en dat de fiets werd opgepakt en werd ingeladen. Op dat moment werd de man dus op heterdaad betrapt en kon hij worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten en is verhoord.

Een keurige oplettende actie van de getuige.

Snelheid

Verder werd er op de Provincialeweg N203 weer op snelheid gecontroleerd.

Op dinsdag 30 juli 2019 werd er tussen 19.00 uur en 21.00 uur met de laser een controle gehouden. Hier werden de bestuurder direct staande gehouden en werden overtreders staande gehouden die de maximum snelheid met meer dan 30 km/u overtraden. Een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij met mer dan 50 km/u de snelheid overtrad. Hij reed namelijk 133 km/u waar 80 is toegestaan.

Op maandag 5 augustus 2019 werd er tussen 13.00 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden met de radarauto. Hier liepen 90 overtreders tegen de lamp. Deze krijgen de rekening thuis gestuurd. Hoogste snelheid hier was 113 km/u waar 80 gereden mag worden.

Meer berichten