Deunen 2019: om 10.00 uur volle bak
Deunen 2019: om 10.00 uur volle bak (Foto: aangeleverd)

De wijkagent maakt de stand van zaken op wat betreft de kermis

UITGEEST- Het is alweer een week geleden maar de wijkagent maakt de stand van zaken op rondom de kermis 2019 die plaatsvond van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli. Hij meldt hierover het volgende:

Rondom de kermis zijn er drie fietsen weggenomen. Tevens werd er een elektrische fiets vermist. Er is een elektrische fiets aangetroffen, doch de aangifte daarvan is niet terug te vinden. Men kan zich melden bij de wijkagent Frans Pals voor informatie.

Opvallend waren de vele aanwezige jeugdige personen, hetgeen resulteerden in een aantal overlast meldingen rondom de kermis en de routes daarheen. Dinsdag op woensdag nacht vond men het leuk om een aantal vernielingen te plegen. Resultaat 2 vernielde autospiegels, een aantal planten uit tuinen, een bankje meegenomen en elders achter gelaten, boompjes en plantenbakken vernield. Verder werd er hier en daar baldadigheid gepleegd door de jeugd. Opvallend is dat er geen aangifte is gedaan bij de politie.

Tijdens de kermisavonden en nachten  vonden er verder wat vechtpartijtjes en ruzie plaats tussen de jeugdige personen. Hiervan is in een paar gevallen aangifte gedaan. Het letsel wat hierbij opgelopen viel, betrof licht letsel. Een 20-jarige Uitgeester is voor een mishandeling aangehouden op de Middelweg op zondag 7 juli om 04.20 uur. Hij is ingesloten en later verhoord.

Buiten deze voorvallen betrof het een uitstekend georganiseerde kermis waarbij velen intens genoten. De sfeer was over het algemeen fantastisch. Dennie en ik zijn dan ook redelijk tevreden over het verloop van deze kermis ondanks het bovengenoemde. Wij begrijpen uiteraard dat het niet fijn is dat men spullen vernield. Helaas hebben wij geen meldingen gekregen zodat wij hier niet tegen konden optreden.

Er was ook een zwaarder vergrijp waarover de wijkagent het volgende heeft gemeld: 

Verder veroorzaakte een 20 jarige inwoner uit Uitgeest terwijl hij zwaar onder invloed was van alcohol met de door hem bestuurde personenauto een verkeersongeval op de Geesterweg.

Dit ongeval vond plaats nadat de man eerst was thuis gebracht en hij toen met een dwarse kop zijn auto pakte en terug reed naar het kermis terrein. Dit ging dus fout. De man blies 820 UG/L als beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Hij moet tevens een cursus volgen.

Meer berichten